Hirdetés

A háborúnak vége!



|

A Microsoft visszavonta a Yahoo-ra tett ajánlatát.

Hirdetés

A szoftveróriás Microsoft visszavonta az ajánlatát, hogy megvásárolja az internet-nagyhatalom Yahoo-t. Az ok, hogy nem tudtak megegyezni az árban. A hivatalosan kiadott közlemény szerint a Microsoft eredeti, 44,6 milliárd dolláros, - azaz részvényenként 33 dolláros - ajánlatát 47,5 milliárdra emelte, de Yahoo legalább 53 milliárdot, azaz részvényenként 37 amerikai dollárt szeretett volna kapni. A tervezett üzlet hátterében az állt, hogy a Microsoft a Yahoo bekebelezésével szerette volna felvenni a versenyt a zsíros online hirdetési piacot uraló Google-el. Hogy mekkora üzletről is van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy míg 2007-ben 40 milliárd dollárra taksálták az online hirdetések piacát, addig 2010-re már 80 milliárdot jósolnak az elemzők.

080505msyahoo.jpg

A Microsoft oldalán közzétett levelében Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója így fogalmaz: "Mi változatlanul azt gondoljuk, hogy a javasolt akvizíció mind a Microsoft, mind a Yahoo, de a piac egésze számára is hasznos lett volna. Erőfeszítéseink ellenére, beleértve az ár durván 5 milliárd dolláros emelését, a Yahoo nem fogadta el ajánlatunkat." Ballmer azt is elmondta, hogy a Microsoft nem tartja magát eredeti terveihez, és nem váltja be ellenséges felvásárlási szándékkal való fenyegetését, mert a Yahoo vezérigazgatója, Jerry Yang "olyan lépéseket foganatosított, amelyekkel a Yahoo többé már nem vonzó a Microsoft számára". Ballmer ezzel egyértelműen a Yahoo-nak a Google-el közös "kísérleti" hirdetésmegosztási lépésére utalt. A Microsoft vezére a cég alkalmazottai előtt úgy nyilatkozott, hogy a cég a Yahoo nélkül is képes elérni céljait, igaz, lassabb iramban.

 

A Yahoo álláspontja az ügyben változatlan, szerintük a Microsoft egyszerűen túl keveset, a cég piaci értéke alatti összeget ajánlott a cégért.

 

A bejelentés után, pénteken a Microsoft részvényei gyakorlatilag változatlan értéken, 29,24 dolláron zártak a New York-i tőzsdén, míg a Yahoo-részvények ára 1,85 dollárral 28,67 dollárra emelkedett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.