Hirdetés

A halál PDF-ben érkezett



|

Már elérhető a Reader és az Acrobat frissítése az ártalmas PDF mellékletek ellen.

Hirdetés

A kritikus hiba lehetővé teszi, hogy a támadó átvegye az irányítást az áldozat gépe felett, csak rá kell vennie arra, hogy megnyisson a Reader vagy Acrobat alkalmazásban egy a hibát kiaknázó kóddal megspékelt PDF állományt (ez lehetséges automatikusan, egy PDF dokumentumot megjelenítő weboldalra kalauzolva is). Az Adobe nyilatkozata szerint csak azok a Windows XP felhasználók voltak kitéve a veszélynek, akik Internet Explorer 7 böngészőt is telepítettek a gépükre. Az orvosság a baj hivatalos elismerése után két héttel készült el, miután rés még szeptemberre eső felfedezése óta nagy mennyiségben fordultak elő a sebezhetőséget kihasználó spam küldemények. Tulajdonképpen nem az Adobe, hanem a Windowsnak az URI (Unified Resource Identifier) kezelésében esett hibáját használják ki a támadók. A Microsoft még nem bocsátott ki javítást, de több szoftverhez (Skype, Firefox és most az Acrobat és a Reader) a fejlesztők mellékelték a biztonsági megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.