Hirdetés

A hét legjobb appjai és tippjei



|

Valószínűleg kevesen gondolták, hogy az Android Ice Cream Sandwich Windows operációs rendszer alatt is futtatható. A megfelelő alkalmazással és/vagy trükkel az ilyen akadályok is áthidalhatóak.

Hirdetés

Jó lenne elővenni egy régi, konzolos vagy PC-s játékot, de sajnos amúgy sem futna semmin, nem, hogy telefonon? De, Androidra is van ehhez emulátor. Talán magát az Android Ice Cream Sandwich-et kellene futtatni Windows operációs rendszer alatt? Az ötlet elsőre furcsának hangzik, de megoldható. Esetleg OS X alá nem ártana végre egy e-mail-kliens, ami a Dropbox-ot is támogatja? Természetesen ilyen is létezik.

Újratweetelés előtt szerkesszünk bele a tweetekbe 

Az újratweetelés már azelőtt is létezett, hogy a Twitter feltalálta a funkciót. Az emberek egyszerűen hozzáadták a személyes megjegyzéseiket a tweethez, majd RT @<username> <tweet> felállásban elküldték azt. Ez elveszett, amikor a Twitter feltalálta a funkciót - azóta csak ugyanazt tudjuk elküldeni. Szerencsére létezik már olyan app, amely visszahozza a sokak által hiányolt extrát. Google Chrome és Mozilla Firefox alá is telepíthető.

PS1, NES, SNES, GBA, Genesis és PC-s játékok Androidon

 

Az Android platformra számos emulátor létezik, amelyek segítségével a múlt konzolos játékait hívhatjuk újra életre. A legjobb azonban talán a RetroArch, amely megbirkózik a klasszikus PC-s címekkel is, mint például a Doom 1 és Doom 2 vagy a Cave Story. Nem jelent gondot azonban a Nintendo GameBoy, GameBoy Advance, NES, SNES, Game PS1, SEGA Genesis, Game Gear, Virtual Boy sem, ráadásul az USB-s és Bluetooth-os gamepadek is támogatottak.

E-mailes alternatíva szép külsővel OS X alá

Miután a Google megvette a Sparrow-t, nagy űr maradt OS X és iOS alatt egy alternatív e-mailes app terén. Az Airmail for OS X talán kitöltheti ezt a hézagot, ugyanis a felhasználói felülete barátságos, a funkciói pedig tetszetősek - mint például a Dropbox-támogatás vagy a több fiók kezelése.

Speaktoit asszisztens Windows 8 és Windows RT alá

Az iPhone 4S közkedveltté tette a Sirit és azt, hogy egy virtuális asszisztens várja a kérdéseinket, majd keressen hangutasításra. A Speaktoit elhozta ezt a funkciót Androidra, majd Windows Phone-ra, iOS-re, most pedig megérkezett Windows 8-ra és Windows RT-re is.

Szabjuk át a Windows RT-s asztalunkat

A Windows 8 esetében amikor az Asztal használatára kényszerülünk, alapesetben meglehetősen egyszerű körítést kapunk. Az egyik legjobb szoftver, amely segít felújítani a területet, a Rainmeter. Ez már Windows RT-s tabletekhez is elérhető, telepíthető (csak jailbreakelt eszközre!).

Ice Cream Sandwich Windows-on

A BlueStacks képes appok és játékok futtatására Windows alatt, azonban a közelében sincs a WindowsAndroidnak, amikor arról van szó, hogy a rendszert gépen használjuk. A WindowsAndroid emulálja az Android 4.0-át, az előretelepített alkalmazásaival és widgeteivel együtt.

A jobbgombos menü felturbózása 

A WindowMenuPlus kicseréli az alapból felugró jobb gombos menünket, és új magasságokba emeli azt. Olyan elemeket ad hozzá, mint az átlátszósági beállítások, a gyors bezárás, a fontos programinformációk megjelenése vagy a mindig látható opció.

VineGifR: Vine-videók GIF-be

Mivel a Twitter új videomegosztójára, a Vine-ra feltöltött anyagok általában 6 másodpercesek vagy rövidebbek, ezért tökéletes alapanyagok ahhoz, hogy GIF képekké alakítsuk őket. Az OS X alatt használható VineGifR pontosan erre a feladatra született. Csupán a videó linkjét kell megadnunk, egyet kattintani, és készen vagyunk.

Gmailes párbeszéd mentése az Evernote-ba

Amennyiben az Evernote-ot szeretjük, és használjuk, akkor biztosan ismerős már az Evernote Web Clipper neve, amely képes a napi böngészési időnk archiválására. Az e-mailekkel ez viszont nem boldogul olyan jól, mint a Powerbot. A Google Chrome és a Mozilla Firefox alá elérhető beépülő lehetőséget ad az evernote-os feljegyzések Gmail-üzenetekbe való csatolására, valamint az e-mailek tartalmának Evernote-ba másolására.

Készítsünk saját betűtípust 

Mindig jó, ha van kéznél néhány egyedi betűtípus, de talán ennél is jobb, ha mi magunk készíthetjük el a nekünk tetsző változatot. Ennek ellenére fáradtságos feladat egy betűtípus szerkesztése vagy megalkotása. A BirdFont kellemesebbé teszi ezt a munkát: a segítségével vektorokat rajzolhatunk minden karakterhez, majd ezeket menthetjük vagy importálhatjuk is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.