Hirdetés

A júliusi PC World ajándék játéka - Mimic Hunter



|

Meghódítandó tornyokkal állít komoly kihívások elé ez a magyar fejlesztésű, egyedi hangulatú puzzle-platformer.

Hirdetés

Számos tehetséges fejlesztőcsapat alkot hazánkban napjainkban is, de sokan közülük nem kapnak annyi figyelmet, amennyit megérdemelnének. Az egyik ilyen indie formáció az Angry Cat Studios, amelynek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a taktikai játékok műfaját gazdagító, RPG-mechanikákat is alkalmazó, felülnézetes Ultimate Space Commando, valamint a 2018-ban napvilágot látott 2,5D-s Mimic Hunter akció-puzzle-platformer. Ez utóbbit most ti is hozzáadhatjátok gyűjteményetekhez.

Ez nem az égig érő paszuly

Az egész egy demóként indult, amely a GameJolt 2017-es Adventure Jamje keretein belül született meg két hét alatt, de az alapkoncepció annyira megihlette a készítőket, hogy elkezdték felruházni egy terjedelmesebb sztorival, valamint egyre több ötletet és játékmechanikát építettek bele. Így született meg a szóban forgó platformer, amely egyszerűnek látszó feladatot követel meg tőlünk: jussunk minél feljebb egy hatalmas torony külső körfolyosóján.

Hirdetés

Persze ahogyan ez lenni szokott, ezt könnyebb mondani, mint megtenni, amit viszonylag hamar megtapasztalunk, amikor átvesszük az irányítást a legendás vadászmester, a páratlan vívótudással rendelkező Monsieur Ratimousse fölött. A szívós rágcsávóval aljas csapdákon, magvas rejtvényeken és veszedelmes szörnyeken kell átverekednünk magunkat, hogy megtaláljuk öreg mentorát, Barnabast, és megakadályozzuk, hogy egy ősi démoni erő feleméssze a halandók világát. A csavaros történetet, a kellemesen borzongató hangulatot, a stílusos aláfestő zenét és a különleges rajzfilmes látványvilágot ráadásul nem csupán egyetlen helyszínen élvezhetjük: összesen hét különböző torony várja, hogy meghódítsuk, ám erre a feladatra nem véletlenül utalnak a fejlesztők hardcore-ként a hivatalos leírásokban.

Bár hősünk a fegyverével képes támadni és védekezni, távolról is megállja a helyét, sőt a varázslással is elboldogul, minden ügyességünket be kell vetnünk a továbbjutása érdekében, mivel a játékmenet megköveteli az ugrások lehető legprecízebb időzítését és a tűpontos landolásokat az elrugaszkodást követően. Szerencsére létezik egy oktatómódnak szánt torony, amiben gyakorolhatjuk az ugrabugrát, érdemes azonban észben tartani, hogy a legelső kihívás maga az irányítás elsajátítása lesz. (Pro tipp: a rendszerkövetelmény billentyűzetet és egeret említ, ám sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, ha a kezdetektől fogva kontrollert használunk.)

Lépcső a mennyországba

A Mimic Hunter alaphangon öt-tíz órányi játékidőt tartogat, attól függően, hogy milyen nehézségi fokozaton (normál, nehéz, veterán) próbáljuk legyűrni. A kihívásokkal teli kaland viszont akkor sem ér véget, ha elvarrtuk a tornyokon átívelő cselekmény szálát. A teljes értékű pályaszerkesztővel (Tower Builder) bármilyen saját tornyot létrehozhatunk tetszés szerinti dialógusokkal, szkriptelt puzzle-ökkel, csapdákkal és eseményekkel, majd megoszthatjuk művünket másokkal is.

Ha pedig mindehhez hozzávesszük a speciális játékmódokat (az időre menő Time Attacket vagy a túlélésre fókuszáló Survivalt) is, amelyekben szintén próbára tehetjük a kitartásunkat, akkor a lehetőségek tárháza tulajdonképpen végtelen. Pláne ha valaki él-hal a trófeavadászatért, a játékban ugyanis számos achievement várja, hogy levadásszuk - akárcsak csataegerünk az útjába kerülő egyszeri toronyszörnyet. En garde!

A Mimic Hunter  ajándékba jár a július 2-án megjelenő 2021/07-es PC World magazin mellé, amit előfizetőként már két nappal korábban kézbe vehetsz, ha a posta is úgy akarja. A játék mellett más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz új lapszámunkkal, szóval megéri lecsapni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.