Hirdetés

A legérdekesebb Dash újítások a legfrissebb Ubuntuban



|

Lassan szebb a Quantal Quetzal, mint egy almás termék és a névadó madárhoz képest is színes lehetőségeket tartalmaz.

Hirdetés

Az új Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Béta 2 kiadását éli, de nem bírtuk ki, hogy ne szemezgessünk újdonságai között. Az újítások ezúttal is nagy számban tűnnek fel, miközben a kezelőfelület grafikailag mindinkább egységes, sokat igyekszik a Canonical, hogy a Unity felületet mindinkább hasznossá és stílusossá tegye. Ha az almás felhasználók meglátnák, lehet, hogy átcsábulnának?

 

 

Nem tűnik olyan nagy dolognak, de ezentúl árcímkéket viselnek a Dash keresésekben megjelenő szoftver- és média árucikk találatok. Így egyből látható, hogy egy alkalmazás ingyenes-e és ha nem, akkor mibe kerül a beszerzése. Zenék esetén az Ubuntu One zenebolt találatain is ott a címke.

 

 

Hasonlóan az alkalmazások közötti kereséssel kapcsolatos a Dash apróbb újítása is, miszerint a keresést helyi, már telepített szoftverekre korlátozhatjuk. Mivel általában elindítani szeretnénk valamit és nem valami újat telepíteni, így ezt valószínűleg értékelni fogjuk.

 

 

 

Dash és dash újra: bármilyen találati elemre jobb gombbal kattintva előbukkan annak részletes magyarázata, indító és telepítő/eltávolító gombbal körítve. Hogy ez mennyire néz ki jól, az nagyban függ az alkalmazáshoz biztosított képernyőképtől is, nem mindig keveredik optimálisan a klasszikus fehér hátteres képek és az áttetszőséggel zsonglőrködő Dash stílusa.

 

 

Nem bírunk elszakadni a Dash újdonságoktól. Megjelent egy új lencse, amivel a Twitter, Facebook, Identi.ca, Gmail (Google Drive) és Flickr közösségi fiókok bejegyezései is feljönnek. Integrált alkalmazással lehet emellett kezelni az összes közösségi forrást.

 

 

Végül egy plusz pont a LibreOffice rajongóknak, a menü most már a szokásos Mac-es és Ubuntus stílusban a tálcán jelenik meg, ahogy az szabványos.

 

És egy ha valaki azon tűnődne, hogy milyen állatról kapta a nevét az Ubuntu 12.10, hát utánajárhat a Wikipedián.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.