Hirdetés

A leggyorsabb vírusirtók



|

Manapság kötelező vírusirtót használni, azonban nem mindegy, hogy egy-egy ilyen program mennyi erőforrást emészt fel, illetve, hogy miylen gyorsan képes végezni a rá bízott feladattal.

Hirdetés

A nemzetközi Virus Bulletin magazin októberi tesztjében Windows 2000 Server operációs rendszeren 26 különböző gyártótól származó antivírus szoftvert teszteltek. A mezőnyben az olyan nagy nevek mellett, mint a NOD32, F-Secure, Kaspersky, McAffe mellett két kínai újonc is volt, a Kingsoft AntiVirus, illetve a Greatsoft Virusclean. A Windows operációs rendszeren elvégzett mérések merőben más képet mutatnak, mint az elmúlt hónapban elvégzett Novell NetWare platform mérései, azonban akkor csak nyolc gyártó terméke indult -- végfelhasználók számára azonban a mostani eredmények számítanak leginkább.



A nagyításhoz kattintson a képre!




Az indulók magas száma nem tette lehetővé, hogy a kutatók még részletesebben is elemezzék az egyes vírusirtók teljesítményét, de néhány általános dologra is fény derült. Az egyik ezek közül, hogy a tesztben résztvevő szoftverek ismételten elég magas számban produkáltak téves riasztást.
A másik érdekesség, hogy a tökéletes védelmi teljesítményt felmutató antivírus rendszerek sebessége között jelentős különbség található. A felhasználók számára nagy fontossággal bír, hogy az általuk választott és használt antivírus rendszer gyors legyen.

A tesztben megmérték a futtatható- illeve tömörített futtatható- fájlok, valamint a dinamikus archívumok, tömörített és normál OLE2 objektumok ellenőrzési sebességét is. A mérések meglepő végeredményt adtak: egyes vírusirtók egyenletes sebességet nyújtottak a különböző típusú állományok ellenörzésekor, ugyanakkor előfordult néhány, amelyiket jobban optimalizált bizonyos állománytípusra -- itt kiugró sebességet lehetett tapasztalhalni.
A mérsek alapján a NOD32 messze megelőzte vetélytársait, de jól teljesített a Kaspersky és Sophos szoftvere is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.