Hirdetés

A legjobb ingyenes táblázatkezelők mobilra



|

Megmutatjuk, min érdemes bújni a táblázatokat Androidon és iOS-en.

Hirdetés

Az ingyenes táblázatkezelők igen hasznos kiegészítők lehetnek egy okostelefonon vagy táblagépen, de persze nem szabad elfelejteni, hogy mivel ingyen vannak, ezért korlátozottak. Sok esetben hirdetéseket kell néznünk a képernyő alján, így van, hogy csak egy fizetős változatban tudunk megszabadulni a reklámoktól, vagy éppen hozzájutni pár haladóbb, de szerkesztéshez szükséges funkcióhoz. 

Hirdetés

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy kisebb kijelzőn igazi rémálom lehet a táblázatkezelés, ezért ilyen eszközökön inkább csak nézegetésre és alapvető bevitelre tervezzünk. Erre a célra mutatunk most meg öt kiváló appot. 

 

Documents To Go

A Documents To Go ingyenes változatában reklámok gyötörnek minket, ellenben a 6,99 dolláros felhő-alapú elérés, a 16,99 dolláros iOS-es prémium csomag és a 14,99 dolláros androidos prémium csomag ezektől is megszabadít. 

Az ingyenes verzió ugyan korlátozott, de már ez is lehetőséget nyújt a bonyolultabb táblázatokkal való munkára, a munkalapok kezelésére és a képletek megadására. Ha Word-, Excel- és PowerPoint-fájlokat is akarunk szerkeszteni, esetleg ezeket elérni a Boxon, Google Drive-on, OneDrive-on vagy Dropboxon keresztül, akkor viszont már fizetnünk kell. Van Androidra és iOS-re is. 

 

Google Sheets

A Google Sheets legnagyobb előnye az, hogy ingyenes és hirdetésektől mentes. Persze az is jó pont, hogy Android és iOS alá egyaránt elérhető, ráadásul a Google Drive-fiókunkkal is együtt tud dolgozni. Bármilyen táblázatot is tároljunk ott, az app hozzáfér, platformtól függetlenül. 

Az app segítségével a megtekintés és az alapvető szerkesztés is egyszerű feladat, ráadásul az elmentett munkát gond nélkül tudjuk folytatni egy asztali gépen akár az Excelben a Google webes szerkesztőjében is. Aki használja a Google Drive-ot, annak gyakorlatilag nem is érdemes másban gondolkodnia. 

 

Free Spreadsheet

Meglehetősen beszédes nevű az iOS alá írt Free Spreadsheet, amely értelemszerűen reklámokkal díszítve érkezik. Az alsó csíkban elhelyezett hirdetés kissé zavaró, de az app használata legalább egyszerű. A szellős kezelőfelületen még egy kisebb iPhone-on is könnyű az adatokat bevinni, bár a kis képernyő miatt értelemszerűen nem ez lesz a kedvenc időtöltésünk. 

Az alapvető műveletekre ez az app is elég lehet, de ha asztali gépen folytatnánk a munkát vagy haladóbb funkciókat keresünk, nem ez lesz a megoldás. 

 

Simple Spreadsheet

A Simple Spreadsheet célja nem a tetszetős felület létrehozása volt, hanem az egyszerű használat. Az Androidra írt táblázatkezelő ingyenes formában reklámokkal tereli el a figyelmet, de 2 dollárért ezektől meg lehet szabadulni. A segítségével az alapvetőbb táblázatok létrehozása és szerkesztése is megoldható. 

Sajnos az asztali programokról ismerős környezetről és a kifejezetten mobilra írt okosságokról is le kell mondani ebben az appban, de az alapvető funkciókkal nincs baj, így a számok és képletek egyszerűen felvehetőek. 

 

Sheet2

A Sheet2 kissé kilóg a sorból, és nem csak azért, mert egyedül iOS-en használható. Ez az app alapból fizetős, 3,99 dollárt (3,59 eurót) kérnek el érte. Ennek ellenére hozzáfér a felhőben tárolt táblázatokhoz is (Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive, stb.), és a segítségével egyszerű a dokumentumok létrehozása és szerkesztése is. 

Kis képernyőkön sem túl nehézkes az app használata, illetve a szerkesztőeszközöket mind az alsó sávba csoportosították. A munkalapok egyszerűen görgethetőek, mint egy galériában a képek. A Sheet2 az xls és az xlsx formátumokat is kezeli, és e-mailben is meg tudja ezeket osztani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.