Hirdetés

A legjobbakat keresi az Adobe



|

Az Adobe meghirdette a 2012-es Design Achievement Awards pályázatot. A HAUG versenye pedig lezárult.

Hirdetés

Az Adobe Systems Incorporated várja a nevezéseket tizenkettedik alkalommal megrendezett éves Adobe Design Achievement Awards (ADAA) pályázatra. A verseny a világszerte működő felsőfokú tanintézmények legjobb grafikus tervező, fényképész, illusztrátor, animátor, digitális filmkészítő, fejlesztő és számítógépes művész hallgatóinak munkáját ismeri el, akik az Adobe szoftvereivel készítettek innovatív projekteket. A diákok 13 kategóriában versenyezhetnek, amelyek közé tartozik többek között a játéktervezés és -fejlesztés, valamint az alkalmazásfejlesztés és mobilalkalmazások tervezése.

 



A kimondottan a felsőoktatásban dolgozó tanárok számára létrehozott három kategóriával az ADAA már második éve díjazza a kiemelkedő oktatási teljesítményt is. A 2001-es indulás óta 73 országból közel 25 000 diák vett részt az ADAA versenyeken, és 2011-ben rekordszámú, 4600 pályamű érkezett.

A 2012-es ADAA versenyre ingyenes és nyílt a nevezés a világszerte működő felsőoktatási intézmények hallgatói, tanárai és munkatársai számára. A pályaműveket egy nemzetközi tervezési szakértőkből álló zsűri bírálja el, amely három különálló szakaszban értékeli a pályázatokat. A beküldési határidők 2012. január 27., április 27. és június 22. A döntősök októberben részt vehetnek az ADAA a kaliforniai Los Angelesben rendezett díjátadóján, ahol kihirdetik a győzteseket, és Adobe szoftverekkel, illetve pénzzel jutalmazzák őket.

Az ADAA pályaművek benyújtásával, a határidőkkel, a kategóriákkal és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban a www.adobeawards.com webhelyen találhatók további információk.

 



HAUG Design Verseny

Egy másik verseny már véget is ért. A Magyar Adobe Felhasználók Egyesülete ugyanis (HAUG) 2011. december 10-én megtartotta az első HAUG Design Verseny díjátadóját, miután korábban a kevés beérkezett pályázat után meghosszabbították azt.

A megmérettetés során a fő cél az volt, hogy a nevezők bemutassák, hogy a design és a technológia miként tud hozzájárulni a fenntartható jövőhöz, továbbá a számítógép és az ember kapcsolata által hogyan valósítható meg mindez. A nevezés feltétele egy online (interaktív minisite) és egy offline (plakát) feladat együttes elkészítése volt, amelyet nem csak egyénileg, hanem csapatban is megvalósíthattak a versenyzők. A beérkezett pályaműveket egy öt főből álló, szakmai zsűri értékelte kreativitás és kivitelezés alapján, továbbá azt is mérlegelte, hogy az élhetőbb jövő kialakítására mennyire kínál alternatívát a nevező.

Az első helyezettnek járó díjat a Bartus Sándor és Szántó Szabolcs alkotta csapat vihette el, akik pályaművükben egy feszültségmentes jövőt álmodtak meg. Nyereményük egy Adobe CS 5.5 Design Premium csomag mellet egy Fujitsu P27T-6 IPS monitor, egy Perfact Kiadó által összeállított könyvcsomag, valamint egy 1 éves HAUG tagság volt. A második helyet Erős Balázsnak és Wilhelm Tamásnak ítélte oda a szakmai zsűri, míg a bronzérmet Roskó Máté Gábor vihette haza. Ballner Péter pedig különdíjban részesült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.