Hirdetés

A Linux miatt perelnék a fél világot



|

Feltámadt hamvaiból az egy évtizede indított SCO - IBM per.

Hirdetés

Valószínűleg mindenki nagy meglepetésére a Groklaw információi szerint folytatódik az SCO Group IBM ellen indított pere. Az eredetileg 2003-ban indított eljárásban előbbi továbbra is azzal vádolja a Nagy Kéket, hogy a korábban meglicencelt UNIX rendszerükből származó kódot juttattak a Linux nyílt forráskódú rendszermagjába.


A vállalat annak idején az IBM mellett a Novellt is beperelte licencelési problémák miatt, ám 2007 augusztusában a bíró alaptalannak ítélte a vádakat, pár héttel később az SCO lényegében csődbe ment. Ettől függetlenül az ítéletet megfellebbezte a vállalat maradéka, ám 2010-ben másodfokon is veszítettek, pénz hiányában pedig leállt az IBM elleni per. Azóta hibernált állapotban volt az egész ügy, viszont maga az eljárás hivatalosan nem szűnt meg, most pedig valakik feltőkésítették annyira az SCO-t, hogy folytathassa a háborúját.


A per továbbra is rendkívül kellemetlen, hiszen amennyiben a bíróság megalapozottnak ítélné az utóbbi évtizedben szoftverfejlesztés helyett inkább pereskedésből sikertelenül megélni próbált SCO vádjait, akkor az elméletileg illegális szoftverhasználat miatt eljárást indíthatna az összes Egyesült Államokban pingvines rendszerből közvetlen vagy közvetett módon bevételre szert tevő vállalat ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.