Hirdetés

A Linuxot is támogatni fogja a GOG



|

Sajnos az őszig kell várniuk a pingvines rendszer híveinek.

Hirdetés

Az elsősorban régi játékok másolásvédelemtől mentes digitális terjesztésére szakosodott GOG (Goold Old Games) ma délután sokak által régóta várt bejelentést tett, amely alapján idén ősztől a Windows és Mac OS X mellett már a Linux is támogatott lesz. Tavaly ősszel a vállalat technikai okokra hivatkozva még rendkívül valószínűtlennek tartotta a pingvines rendszert használók kiszolgálását, azonban úgy tűnik a kísérletezésük során megalapozatlannak bizonyultak a fenntartásaik.
 

Hirdetés


A GOG hivatalosan az Ubuntu és Linux Mint disztribúciókat fogja támogatni, bár jó eséllyel a legtöbb népszerű kiadáson nem fog problémákba ütközni az onnan beszerzett játékok telepítése. A tájékoztatás szerint első körben az ősszel legalább 100 játék fog elérhetővé válni Linuxra, ezek közt natívan futó címek is megtalálhatóak lesznek.


A linuxos felhozatal elérhetővé válására való körülbelül fél éves várakozás oka, hogy a GOG jelenleg is dolgozik a különféle szükséges kliens- és szerveroldali szoftvereken, plusz a terméktámogatásos kollégákat is ki kell még kupálni a mély vízbe dobásuk előtt.


(Forrás: GOG, PC Gamer)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.