Hirdetés

A magyarok még mindig Windows XP-t akarnak



|

Még mindig sokan ragaszkodnak a nyugdíjba küldött operációs rendszerhez.

Hirdetés

A Microsoft továbbra is igen nehezen tudja rábírni a felhasználókat arra, hogy végre újítsanak, és ne az április 8-án végleg nyugdíjba menő Windows XP-t használják. Bár a Windows 7 vezet összetettben, nyolc országban is a Windows XP a legnépszerűbb: a Cook-szigetek 72,14 százalékban, Kína pedig 54,79 százalékban ragaszkodik hozzá. 

Hirdetés

Szintén az első helyen van a Windows XP többek között Kubában, Marokkóban és Észak-Koreában is. Rengeteg további olyan országot jelentett még a Neowin, ahol bár nem első a Windows XP, a piaci részesedése nagyon magas, 30 és 40 százalék közötti. Ebbe a kategóriában tartozik például Algéria, Bulgária, India, Románia és Venezuela, és bizony Magyarország is. Nálunk a felhasználók 38,75 százaléka használja még a 12 éves operációs rendszert. 

A Microsoft azt reméli, hogy áprilisra legrosszabb esetben csak a felhasználók 10 százaléka tart majd ki a Windows XP mellett. Ebben a Windows 8.1-től várják a legtöbb segítséget, amelynek az lenne a feladata, hogy meggyőzze az embereket: ideje váltani. Mivel április 8-tól nem érkezik több frissítés az XP-hez, ezért sok választása nincs is annak, aki biztonságban akarja tudni a dolgait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.