Hirdetés

A McAfee sajnálja



|

A McAfee sajnálatát fejezte ki a múlt héten bekövetkező frissítési hiba miatt. A cég a magyarországi ügyfeleitől is elnézést kért.

Hirdetés

„Április 21-én, szerdán, miközben egy újabb – a Windows gépeket támadó globális fenyegetés elleni védelmi lépéseket tettünk – egy rendszerhiba, egészen pontosan egy hibás DAT fájl rendszerleállást okozott számos ügyfelünknél, amelyek egyes esetekben hosszú ideig tartottak. Ügyfeleink nagy többségének esetében nem történt fennakadás a működésben, mégis ennek puszta lehetősége is aggodalomra adott okot. A McAfee célja, hogy megvédje ügyfeleit a fenyegetésektől. Büszkén valljuk, hogy megfelelünk ennek a kihívásnak, és őszintén elnézést kérünk ezért az incidensért.” – mondta David DeWalt, a McAfee elnöke és vezérigazgatója.

„A McAfee elsődleges prioritása az ügyfelek rendszereinek, azok megbízhatóságának és biztonságának visszaállítása. A McAfee mintegy 7 000 alkalmazottja azonnal ennek a feladatnak szentelte magát, szó szerint éjjel-nappal dolgozva a hiba felderítésén, a fájl eltávolításán, a javított állomány fejlesztésén, és az ügyfeleknek, illetve a sérült rendszereiknek nyújtott folyamatos támogatáson. Az érintett felhasználók rendszereinek túlnyomó többsége órákon belül újra tökéletesen üzemelt, erőfeszítéseinket azonban az utolsó rendszer helyreállításáig folytatjuk.” – mondta a cég elnöke.

„Amint elkészültünk ezzel a feladattal, a következő és ugyanilyen fontos prioritás folyamataink felülvizsgálata, hogy biztosítsuk, hogy ez soha ne történjen meg újra. Számos intézkedés mellett újabb ellenőrzési protokollokat implementálunk az összes olyan kiadott fájl esetében, amely közvetlenül kezel kritikus rendszerfájlokat” – tette hozzá DeWalt.

„A McAfee magyarországi kollegái és partnerei nevében is szeretnék elnézést kérni a kényelmetlenségért, amit a múlt heti hibás frissítés okozott!” – mondta Tóth Árpád, a McAfee magyarországi képviselője.

Kapcsolódó link:
David DeWalt videóüzenete

A cikk a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.