Hirdetés

A Meego utódjával fuzionál a Samsung bada



|

Elvileg még idén előrukkol pár Tizent futtató mobillal a gyártó.

Hirdetés

A pénteken véget ért idei Consumer Electronics Show forgatagában alaposan elveszett a Samsung talán nem is oly meglepő bejelentése, miszerint a két éve bemutatott bada operációs rendszerüket be kívánják olvasztani a Tizenbe. Utóbbi gyakorlatilag a MeeGo utódja, a főként az Intel által szponzorált fejlesztésű, nyílt forráskódú megoldásról tavaly szeptemberben hullt le a lepel.


A Samsung állítása szerint komolyan veszik az operációs rendszerük Tizennel való összeolvasztását, állításaik szerint a szoftver elvileg teljes mértékben kompatibilis lesz a meglévő badás alkalmazásokkal. A művelet közben természetesen egységesíteni fogják a fejlesztői eszközöket is, így a végeredmény reményeik szerint nem fogja kimeríteni a strukturált káosz fogalmát.


Egyelőre nem tudni, hogy a koreaiak pontosan min és hogyan kívánják majd használni a Tizent, ám a tervek szerint még idén érkezni fog a gyártótól egy-két ezzel szerelt, vélhetően kedvező árú okostelefon. A badás mobilokkal rendelkezők többsége számára állítólag még ebben a negyedévben elérhetővé fog válni az operációs rendszer 2.0-ás verziója, ám nagyobbacska frissítés telepítése után már nem érdemes új funkciókat hozó foltozások eljövetelére számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.