Hirdetés

A Microsoft behódolt



|

Mégis lesz Open Document Format támogatás az Office-okban

Hirdetés

org 2.0 alapvető fájlformátumait, miután több fontos amerikai és nemzetközi szervezet is erre szólította fel.

Az Oasis Open Document Format (ODF) ISO/IEC 26300 számon lett nemzetközi szabvány idén májusban, az Európai Bizottság már korábban követendő és használandó szabványnak nyilvánította. A Microsoft első válasza a szabvány követésére való felszólításokra az volt, hogy a saját – egyébként sokban az ODF-re hasonlító – új Open XML fájlformátumát benyújtotta nemzetközi szabványosításra.

A mostani bejelentés szerint a Microsoft Office Word, Excel és PowerPoint programjai fogják támogatni a hasonló OpenOffice.org komponensek formátumait. A most készülő, szabadforrású ODF konverter nem csak az Office 2007-nek lesz része, hanem a korábban megjelent Microsoft Office-okhoz is elérhető lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.