Hirdetés

A Microsoft bojkottálja a HD-t



|

Ne is próbálkozzunk HD-val 64-bites processzor és 64-bites Vista nélkül

Hirdetés

Másképp ugyanis nem fogunk tudni HD-s anyagot lejátszani ezekről a meghajtókról - ezt jelentette be a minap Steve Riley Sydney-ben.

"Semmilyen új generációs HD tartalmat nem fogunk tudni lejátszani x32-es környezetben. Ezt a döntést azért hoztuk, mert túl nagy az aláíratlan kernel kódok aránya, amivel könnyedén megkerülhetik a tartalmi védelmet. Erre kértek minket a médiavállalatok annak érdekében, hogy garantáljuk a tartalmak biztonságát, így nem volt más választásunk", nyilatkozta Riley.

Így, ha HD-s tartalmat szeretnénk lejátszani, 64-bites processzorra, és 64-bites Windows Vistára lesz szükségünk. Ez azt is jelenti, hogy minden meghajtó programnak digitális aláírással kell rendelkeznie. Ez biztosítja, hogy a tartalmak védve maradnak - a filmstúdiók régóta vágytak már erre a lépésre a kalózkodás visszaszorítása érdekében.

Bár az AMD régóta "erőlteti" 64 bites Athlon processzorait, az Intel igazából csak a Core 2 Duo óta lett agresszívebb a 64-bites végfelhasználói piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.