Hirdetés

A Microsoft Edge is blokkolni kezdi az Adobe Flash-t



|

A következő nagy frissítéstől manuálisan kell majd engedélyezni a futtatását.

Hirdetés

A Microsoft szerda este bejelentette, hogy a várhatóan jövő márciusban-áprilisban érkező Windows 10 Creators Update frissítéstől kezdve az operációs rendszer Edge böngészője a Chrome-hoz és Firefoxhoz hasonlóan már csak egyes fehérlistán lévő webhelyek esetében lesz hajlandó automatikusan elindítani az Adobe Flash beépülőt.


Hirdetés


A tájékoztatás alapján a vállalat ezzel a lépéssel nyomást szeretne gyakorolni a webhelyek üzemeltetőire, hogy azok fejezzék be az Adobe által is már halálra ítélt plugin használatát, hiszen mostanra megfelelően kiforrottá váltak a helyettesítésére használható HTML5-ös technológiák. Ezen túlmenően a Flash kiiktatása drámaian növeli a böngésző biztonságát, jótékony hatással van a sebességére és a stabilitására.



A Microsoft Edge-et használók természetesen már most is szabadon ki- és bekapcsolhatják az Adobe Flash használatát. Ehhez nyissák meg a böngésző főmenüjét, kattintsanak a Beállítások felirata, görgessenek le az oldalsáv aljára, klikkeljenek a Speciális beállítások megnyitása gombra, majd az Adobe Flash Player használata opciót kattintsák át a baloldali állásba.


(Forrás: Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.