Hirdetés

A Microsoft Edge is támogatni fogja a WebVR-t



|

A Chrome és Firefox böngészőkben már tesztelhető a szabvány.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt elkészült a WebVR 1.0 végleges változata. Nevéből sejthetően a szabvány segítségével a böngészők közvetlenül kommunikálhatnak a VR-headsetekkel, így weblapokon keresztül is kiszolgálhatóak lesznek a legkülönfélébb VR-élmények.


Hirdetés


Az Oculus Rift headsetekkel rendelkezők máris tesztelhetik a WebVR-t, ugyanis a Chrome és a Firefox fejlesztői változataiban máris bekapcsolható a szabvány. A Microsoft most bejelentette, hogy a nem túlságosan távoli jövőben csatlakozik a klubhoz, az Edge fejlesztői csapata is megkezdte a WebVR implementálását.



A WebVR alapvetően olyan programozási felületeket definiál, amellyel a fejlesztők felismerhetik a számítógéphez vagy mobilhoz csatlakoztatott VR-headseteket, továbbá feldolgozhatják az érzékelőik adatait. A virtuális környezetek grafikus rendereléséhez a meglévő Canvas és WebGL technológiák vehetőek igénybe.


(Forrás: Microsoft, Edge Platform Status | Nyitókép: Rafael Valentim)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.