Hirdetés

A Microsoft fokozza az erőfeszítéseit



|

A redmondi cég beszáll a spam elleni harcba.

Hirdetés

A közleményből kiderül: ugyan még nem ér véget a spamkorszak, ám egyre többen képesek felvenni a kesztyűt.

A héten a Microsoft a kormányzati és bűnüldöző szervekkel való együttműködése kiterjesztéséről döntött, az interneten terjedő illegális tevékenységek visszaszorítása érdekében. A döntés, a Microsoft és a New York-i államügyész közös - a világ egyik legtermékenyebb spam-terjesztője elleni - sikeres jogi fellépésének köszönhető. Az önmagát a "spam királyának" nevező Scott Richter 7 millió dollár kártérítés megfizetését vállalta, a bíróság jóváhagyásától függően.


A redmondi vállalat a nyílt levél szerint a kártérítést teljes egészében visszaforgatja majd az internetes bűnözés visszaszorítását szolgáló tevékenységekbe. 5 millió dollár jut olyan technológiák kifejlesztésére, melyek segítségével a hivatalos szerveket támogathassák a számítástechnikával kapcsolatos bűncselekmények felderítésében.

További egymillió dollárt New York állam kap majd, melyet fiatalok és felnőttek számítástechniaki képzésére fordítanak.

A kártérítés a Microsoft szerint jelentős előrelépés a kéretlen levelek ellen folytatott harcban. Ugyan ezzel nincs még vége a spam-korszaknak, de az ügy jelzés értékkel bír arra nézve, hogy vannak hatásos módszerek a levélszemét-kiskirályok megfékezésére. Ráadásul egyre több segítőtárs áll az ügy zászlaja alá: a Microsoft mellett máris állami és jogi hivatalok állnak a világ minden tájáról, valamint olyan nagyságrendű vállalatok mint az America Online, az EarthLink, a Yahoo!, az Amazon.com.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.