Hirdetés

A Microsoft illegális Windows terjesztésért perel



|

Hirdetés

A kérdéses vállalatok a BWT Industry Technology Service (más néven Computer Max) Arizonában; a Data Day USA, a MicroCity4Less.com, és Winvtech Solutions Kaliforniában; a Global Computing Illinoisban; az Ion Technologies Minnesotában; és a Compustar and Chips & Techs New Yorkban. A vádakat többek között a Microsoft új, internetes hitelesítő eljárásával támasztják alá. Tudniillik a különféle szoftverfrissítéseket most már kizárólag eredeti termékek kaphatják meg, amit a redmondi vállalatóriás ily módon ellenőriz - ezek szerint nem is véletlenül.


A Windows eredetiségvizsgáló programját júliusban indította a cég, melynek keretében a felhasználóknak mindenképp hitelesíteniük kell saját Windows operációs rendszerüket, ha ahhoz újabb frissítéseket szeretnének letölteni. Igaz, ezt az új eljárás bevezetését követő napokban több ügyes felhasználónak sikerült kijátszania.

Az összes most feljelentett vállalatot korábban figyelmeztették már, hogy tevékenységeikkel sértik a Microsoft érdekeit. A perekre azért volt szükség, mert ennek ellenére sem voltak hajlandóak tenni az ügy érdekében. A Microsoft már több ezer pert indított, de az utóbbi években ezek száma csökkenő tendenciát mutat. Ezek szerint az "előbb figyelmeztetünk, azután perelünk" eljárás valamelyest sikeresnek mondható. A legtöbb gondot a komplett számítógépekre előre telepített operációs rendszerek okozzák. Ezek túlnyomó többségének eredetisége a világon szinte mindenhol megkérdőjelezhető.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.