Hirdetés

A Microsoft lehet az első billió dolláros cég



|

Az Equities.com elemzője szerint az Apple esélytelen a versenyben, ami két óriás között dől majd el.

Hirdetés

2015. februárjában az Apple több mint 710 milliárd dollárt ért a tőzsdei szereplése alapján, amivel elsőként lépte át a történelemben a 700 milliárdos határt. A csúcs 775 milliárd volt - most pedig 617 milliárdot ér az almás vállalat. 

Hirdetés

Az Equities.com elemzője, Michael Markowski ugyanakkor azt mondja, hogy a Microsoft lehet az első cég, amely eléri az 1 billió dolláros határt. 

A top 5-ös listát jelenleg az Apple vezeti, 617 milliárd dolláros értékkel. Második az Alphabet 548 milliárddal, a Microsoft pedig a harmadik, 492 milliárddal. Az Amazon 359, a Facebook 333 milliárd dollárt ér. 

Markowski szerint a Microsoftnak nagyobb esélye van a rekordra, mint az Apple-nek, ugyanis szoftvercégként több lehetőség és nagyobb közönség áll előtte, mint az inkább a hardverekre koncentráló Apple előtt. 

Az 1 billiós értékeléshez egyébként a Microsoftnak meg kell dupláznia a jelenlegi részvényárfolyamát a tőzsdén - ebben segíthet, ha a LinkedIn-felhasználók száma a jelenlegi 433 millióról 2020-ra 700 millióra nő. A szakember szerint a Microsoft riválisa ebben a versenyben egyedül az Alphabet lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.