Hirdetés

A Microsoft nem kémkedik a billentyűzeted után



|

A Redditen beépített keyloggerről beszélnek, és attól félnek, hogy a Windows 10 mindent begyűjt, amit legépelünk.

Hirdetés

A Windows 10 általában nem nyűgözi le az embereket, ha az adatvédelemről van szó. A Microsoft ugyanakkor sokat tett azért, hogy a felhasználók mindent testre szabhassanak, az igényeiknek megfelelően. 

Hirdetés

Az adatgyűjtéstől ennek ellenére egyre többen tartanak, és a Redditen nemrég amiatt kezdtek el aggódni, hogy a Windows 10 beépített keyloggere mindent rögzít és továbbít a Microsoftnak, amit csak legépelünk. 

A valóságban persze a Microsoft nem kémkedik utánunk. A beépett "keylogger" a Windows 10-ben valóban benne van, de az valójában a gépelési és a kézírási funkciók fejlesztéséhez készült - nem pedig monitorozni azt, amit csinálunk. 

A funkciót a [Gépház > Adatvédelem > Általános] menüben lehet kikapcsolni, az [Információ küldése a Microsoftnak az írási szokásaimról a gépelési és a kézírási funkciók fejlesztésének elősegítése érdekében] résznél. 

A Redditen olyan megjegyzések is akadtak, amelyek szerint ezt a beállítást a Windows 10 mindig automatikusan visszakapcsolja - de ezt egyelőre nem tudták reprodukálni azok, akik állították. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.