Hirdetés

A Microsoft szabotálja a BD lemezeket?



|

Michael Bay, a Transformers rendezője aggodalmát fejezte ki.

Hirdetés

A két - egymással természetesen nem kompatibilis - lemezformátum továbbra is számtalan probléma forrása. Ha a nagyfelbontású megjelenítőket nem számoljuk; már maguk a lejátszóeszközök is csinos összeggel rövidítik meg a vásárlót. Ha valamelyik mellett letesszük a voksunkat, természetesen a másik adathordozón megjelenő tartalmakról lemaradunk.

 

Óriási felháborodást váltott ki a tény, mely szerint a 2007-es év egyik legtöbb bevételt hozó filmjét, a Transformers-t kizárólag HD DVD-n jelenteti meg a DreamWorks. A döntés hatterében az idén augusztusban a Microsoft és a Paramount Pictures között megkötött megállapodás áll, mely szerint a kiadó csak és kizárólag a Redmond által támogatott formátumban jelentetheti meg filmjeit. Michael Bay szerint ezekkel az egyezségekkel pusztán a piacot szeretnék összezavarni amíg saját, internet-alapú digitális formátumukat tökéletesítik, amellyel végül mindkét korongot kiütnék.

 

Egy biztos, a még mindig alakuló helyzet továbbra sem világos - és a rendező utóbbi időben megszaporodott kommentárjait sem veszi mindenki túl komolyan. Csak érdekességképp: a Transformers HD DVD kópiáiból már az első nap százezer darabot adtak el, megdöntve ezzel minden rekordot.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.