Hirdetés

A Microsoft szerint a mai SSD-k kudarcra vannak ítélve



|

A redmondiak véleménye szerint 2024-re a HDD-k sem lesznek lassabbak a flash alapú tárolóknál.

Hirdetés

Az SSD-k egy ideje az adattárolás következő lépcsőfokának számítanak, azonban a Microsoft szerint erre a hírnévre nem szolgáltak rá a flash alapú tárolók, sőt, kudarca vannak ítélve. A redmondiak szerint az SSD-k sebességelőnye - amely a legnagyobb pozitívumuk - 2024-re teljesen elvész a hagyományos merevlemezekhez viszonyítva.

 

A Microsoft arra az aggasztó korrelációra hívta fel a figyelmet, hogy az egyre nagyobb tárhelyű SSD-k között egyre több meghibásodás jellemző, és a sebesség sem mindig "megnyugtató". Az elemzők szerint a nagyobb meghajtóknál nagyobb válaszidő és jóval több adathiba jellemző.

 

A jelenlegi fogyasztói SSD-k 16 terabájtos kapacitásnál instabillá válnak, pedig ezt a kapacitást az elkövetkező 5 évben kell elérni a Microsoft szerint. A Microsoft Research és a Kaliforniai Egyetem egybehangzó véleménye alapján a növekvő kapacitás esetén a költségek szinten tartásához csökkenteni kell a meghajtók teljesítményét, ami számos felhasználási területen problémát jelenthet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.