Hirdetés

A nap Facebook-oldala a még nagyobb biztonság érdekében



|

Szakértői oldal indult a Facebookon, amelynek célja, hogy tájékoztassa a felhasználókat a különböző átverésekről.

Hirdetés

A Facebook egyre nagyobb népszerűségre tesz szert világszerte, viszont nagyon sok olyan dolog létezik, amelyeken elcsúszhatunk. Már foglalkoztunk a facebookos adatbiztonság kérdéskörével egy korábbi cikkünkben, viszont ezzel még nem tudtunk le mindent; naivitás, esetleg figyelmetlenség miatt mi is beleeshetünk a csapdába. Néhány nappal ezelőtt a félmilliárdból megközelítően 100 millió Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek ki letölthető formában az internetre. Az augusztus elején megjelent, "Az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót" címmel terjedő átverésre pedig több mint 65 ezer Facebook-felhasználó kattintott rá. A magyar nyelven is terjedő alkalmazás mögött azonban nem videó volt, hanem egy fertőzés: a bikinis lányokat ábrázoló kép azonnal felkerül a gyanútlan felhasználó üzenőfalára, ahonnan vírusként terjedt tovább.


Jelenleg a világ leglátogatottabb oldala a Facebook. Összesen 500 millió regisztrált felhasználója van a rendszernek, ahol a tagok átlagosan 130 ismerőssel rendelkeznek, és havonta 70 új tartalmat, együttesen pedig 1 milliárd képet töltenek fel. Nem véletlen, hogy a közösségi portálon folyamatosan jelennek meg csalások, történnek adatlopások és fertőznek vírusok.


Ha tájékozódni szeretnél arról, hogyan használhatod biztonságosan a Facebookot, látogasd meg a http://www.facebook.com/biztonsag szakértői oldalt, amelyet a NOD32 vírusirtót gyártó ESET magyarországi csapata csinál, és nyomj rá a Tetszik (Like) gombra. Így az oldal bekerül a kedvenceid közé, és az üzenőfaladon értesítést kapsz, ha egy új átverés jelenik meg a Facebookon.

(x)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.