Hirdetés

A NATO is a cybertámadások célpontja lett



|

60 százalékkal emelkedett a NATO-t célzó cybertámadások mennyisége.

Hirdetés

A NATO-t ért cybertámadások mennyisége nagy mértékben növekedett az elmúlt év során, ezt maga Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára árulta el. Ezzel egyszerre figyelmeztetett is, hogy az infrastruktúrát érő támadások veszélyesek lehetnek. 

Hirdetés

2016 minden hónapjában 500 komoly cybertámadás érte a NATO létesítményeit, ami 60 százalékos emelkedést jelent. 

Egy interjúban Stoltenberg azt is elmondta, hogy a támadások döntő többségét államilag támogatták más országok, tehát a háttérben nem unatkozó magánemberek és hackertanoncok állnak. Szerinte a cybervédelem nagy téma lesz a közeljövőben, és lépniük kell ezen a területen. 

A támadások akkor a legveszélyesebbek, ha energiahálózatokat, egészségügyi intézményeket vagy más kritikus infrastruktúra-elemet érintenek. Akár a katonai erők működését is akadályozhatják, mert minden az adattovábbításon alapul. 

Aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a hackerek manipulálhatják az egyes választási adatokat - külön kríziscsapat jött létre, mert sok ország aggódik amiatt, hogy aláássák a demokráciát... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.