Hirdetés

A németek a pokolba kívánják a Linuxot



|

München hiába vásárolt új és erős gépéket, azokat senki nem tudja használni.

Hirdetés

München korábban úgy döntött, hogy teljes mértékben feladja a Windowst, és áttér a saját Linux-alapú operációs rendszerére, amely növeli majd a produktivitást és csökkenti a költségeket. Mindez éveket vett igénybe és 15 000 alkalmazottját érintette a városnak. 

Hirdetés

A Limuxtól azt várták, hogy 10 millió eurót spóroljon, és állítólag ezt meg is tette. Azonban két tanácstag azt mondja, itt az ideje visszatérni a Windowsra. 

A Limuxot rondának és korlátozottnak tartják, és úgy gondolják, hogy a Windows és a Microsoft Office jóval ismerősebb környezete olyan appoknak is támogatást nyújt, amelyek nagyban fokoznák az együttműködési és kommunikációs lehetőségeket. 

Kiderült az is, hogy hiába vásároltak nagy értékű, Core i7-es processzorral és SSD-vel felszerelt laptopokat a hatékonyabb munkához, nincs előrelépés a Limux miatt. 

Ami azt illeti, a dolgozók szerint szövegszerkeszteni sem lehet rajtuk. Bár a LibreOffice előretelepítve érkezett a rendszeren, ez elárulja, hogy mennyire nehézkes a használata a Limuxnak - vagy, hogy mennyire nem kaptak képzést hozzá az emberek. 

A tanácstagok szerint azért is kell visszatérni a Windowsra, mert az átállás nem volt olyan rózsás, mint hinni akarjuk: a legtöbb eszközt most nem használják, és a legtöbben a saját, otthoni notebookjukat viszik magukkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.