Hirdetés

A NOD32 ismét a csúcson



|

Két független teszt során is a legjobbak között végzett a NOD32 víruskereső

Hirdetés

Az AV-Comparatives víruslaboratórium legutóbbi tesztje során a vírusok és a kártékony kódok elleni proaktív védelmet, a vakriasztás előfordulását és a keresési sebességet értékelte. Összesen 15 különböző antivírus rendszer vett részt a megmérettetésen, de csupán négy vírusirtó kapta meg a legjobbaknak járó Advanced+ minősítést.


A laboratórium elemzése szerint a vírusirtó rendszerek között a gyorsaság az egyik legfontosabb különbség, ami befolyásolja a különböző megoldások védelmi teljesítményét is. Az is fontos azonban, hogy a gyakori és gyors frissítések mellett az antivírus rendszerek képesek legyenek önállóan, kész szignatúra-adatbázis nélkül is védekezni az újfajta fenyegetések ellen. Azok a vírusirtók, amelyek nem rendelkeznek jó heurisztikus képességgel, nem ismerik fel az újfajta kórokozókat azok megjelenésének pillanatában, és így védtelenül hagyják felhasználóikat a vírus felbukkanása és az ellenszer kiadása közötti időszakra.


A Eset által kifejlesztett, a NOD32 keresőmotorjába integrált ThreatSense.Net technológia számos alkalommal igazolta már fejlett heurisztikus elemző képességét. „A tesztek során bebizonyosodott, hogy a számos új, nehezen azonosítható, akár naponta felbukkanó vírussal és egyéb kártékony kóddal szemben sok antivírus rendszer nem tud megfelelő védelmet nyújtani. Az Eset szoftvere viszont képes a fenyegetések proaktív felismerésére és megállítására” – nyilatkozta Andreas Clementi, az AV-Comparatives projekt menedzsere, az összehasonlító vizsgálatot végző csoport vezetője.


A 41. VB 100% díj

A NOD32 antivírus rendszer nem csupán az AV-Comparatives tesztjén bizonyult az egyik legjobbnak, de ismét elnyerte a Virus Bulletin magazin VB100% díját is, megerősítve ezzel rekordtartó pozícióját. A magazin laboratóriumának tesztje során a szakértők makro, polimorf és hagyományos vírusokat eresztettek rá a különböző antivírus rendszerek által védett számítógépekre. A teszt eredményeinek értékelése során John Hawes, a Virus Bulletin munkatársa elmondta, hogy a NOD32 rendkívüli gyorsasággal párosuló hibátlan védelmi teljesítményének köszönheti az újabb VB 100% díjat.


„A két teszt újra bebizonyította, hogy a NOD32 egyike a legjobb antivírus megoldásoknak. Nagyon elégedettek vagyunk az AV-Comparatives összehasonlító vizsgálatának eredményeivel, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy 41. alkalommal is sikerült elnyerni a VB 100% díjat” – értékelte a teszteket Csiszér Béla, az antivírus rendszer magyarországi disztribúciójáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember szerint kiemelkedően fontos, hogy az antivírus rendszerek ne fogják vissza a számítógépek teljesítményét, ezért jó, ha a fentiekhez hasonló tesztek tudatosítják, hogy az egyes vírusirtó megoldások gyorsasága között jelentős különbség van.


Az AV-Comparatives-ról

Az AV-Comparatives független tesztek során hasonlítja össze a különböző vírusirtó rendszereket. A tesztelésre beküldött termékeket meghatározott szempontok szerint előzetes tesztnek veti alá, így a publikálásra kerülő vizsgálatban csak a kiválogatott legjobb vírusirtó rendszerek vehetnek részt. A laboratórium a vizsgálatok eredményeit negyedévente publikálja.


A Virus Bulletinről

A Virus Bulletin (VB) informatikai magazin 1989-ben indult azzal a céllal, hogy rendszeres híreket közöljön a vírusokról és vírusirtókról, valamint az okozott károk utáni adatmentési eljárásokról. Függetlensége megalapítása óta megkérdőjelezhetetlen, VB100% díja pedig olyan elismerés, melyre minden antivírus-fejlesztő cég vágyik. A kitüntető megbecsülést az a termék kaphatja meg, amely az alapos tesztek során minden vadon élő – azaz jelenleg is aktívan terjedő – vírust megtalál, és eközben nem produkál jelentős mennyiségű téves riasztást.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.