Hirdetés

A nyugdíjas Windows XP tartja életben a PC-s piacot



|

Az elemzők szerint felpörgette a PC-s piacot a Windows XP halála.

Hirdetés

A Citi Research elemzői szerint a Windows XP nyugdíjazása felpörgette a PC-k iránti keresletet. Az április 8-án végleg visszavonuló operációs rendszer így némi élénkülést hozott az egyébként folyamatosan zsugorodó kategóriában, természetesen az üzleti szektorban (főleg Amerikában és a fejlett piacokon). 

Hirdetés

A PC-k iránti kereslet Amerikában, Nyugat-Európában és Japánban is nőtt az üzleti szektornak hála, éves összehasonlításban 10 százalékkal. A vállalatok természetesen a régi hardvereket is kicserélik a koros operációs rendszer mellett. A PC-s gyártók azt remélik, hogy a trend a következő hónapokban is folytatódhat. 

Furcsa módon a Windows XP halála sem elég ahhoz, hogy legalább nullára hozza vissza a PC-s ágazatot. A szektor az idei évben további, legalább 4 százalékos visszaesés elé néz, mindezt pedig egyáltalán nem a windowsos tableteknek köszönheti. A Citi szerint a helyzeten a Bay Trail CPU-k és a Windows 8.1 sem tudnak változtatni

A phabletek elképesztő terjedése és a piac felnőttkorba lépése miatt egyébként a tabletes eladások előrejelzéseit is csökkentette a Citi, 12 százalékkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.