Hirdetés

A PayPal riválisán dolgozik az Amazon



|

Ha nem akarjuk idegen áruházakra bízni az adatainkat, ott lenne az Amazon.

Hirdetés

A Reuters beszámolója alapján az Amazon egy olyan szolgáltatással újítana, amivel közvetlen riválist állítana a PayPalnek. A lényeg ugyanaz lenne, tehát, hogy a weben található rengeteg weboldal és áruház, valamint a vásárlók között kapcsolatot hozzanak létre a biztonságos tranzakciók lebonyolításához, némi díjért cserébe. 

Hirdetés

Az Amazon azt tervezi, hogy aki már rájuk bízta a bankkártya-adatait (ez több mint 240 millió fiókot jelent), az ezentúl egy amazonos fizetés feliratú gombra is rákattinthasson a partnereknél. A pénzt az Amazonnál rögzített bankszámláról vonnák le, mindehhez pedig értelemszerűen nem kellene megadni az adatokat az "idegen" áruháznak.

Az online óriás néhány startup segítségével már teszteli az új szolgáltatást. A működéshez persze sok partnerre is szükségük lesz, amelyek elfogadják az effajta fizetési módot. Egyelőre nem tudni, hány ilyen céget talált az Amazon. Az mindenesetre jó hír, hogy PayPal vagy Amazon, de a banki adatainkat legalább nem kell majd rábízni az ismeretlen áruházakra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.