Hirdetés

A PC World magazin ajándéka segít digitalizálni régi videóidat



|

Nem az örökkévalóságnak készültek a gyári DVD-ken tárolt filmjeid, és néha egy-egy streamet is jó megőrizni. A PC World magazin olvasóinak a Wonderfox ajándék szoftvere segít a videók digitális mentésében.

Hirdetés

Legyen szó akár analóg, akár digitális adattárolásról, semelyiktől nem lehet elvárni, hogy korlátlan ideig megőrizzék az adatokat. Ez különösen igaz az optikai elven működő, ma már kihalófélben lévő DVD-re, márpedig a sok-sok éve megvásárolt, gyári lemezre égetett filmjeidnek vagy éppen a régebben lementett családi videóidnak valószínűleg nem szívesen intenél búcsút. A megoldás az adat átmentése, amiben óriási segítségedre lesz a Wonderfox szoftvere.

Mindenevő kódoló

Sokan megrettennek a bonyolultnak hangzó feladattól, hogy DVD-n tárolt filmjeiket lementsék egy modernebb tárolóra. A Wonderfox DVD Video Converterétől nem kell félni, már a program főablaka is barátságos, és az üzemmódválasztó gombok feliratai is beszédesek. Nevével ellentétben a program nem csupán DVD-ket képes új, modernebb formátumba átkódolni, egyesével is hozzáadhatsz fájlokat.

Hirdetés

A DVD-mentés esetén fontos funkció, hogy a másolásvédelemmel sem kell bajlódnod, a fejlesztők megoldották ennek hatástalanítását, így saját, otthoni felhasználásra mindez nem illegális.

A DVD-n tárolt filmek áttömörítése mellett videostreameket is letölthetsz a programmal. Add meg például a lementeni kívánt YouTube-videó weboldalcímét, kattints az Analyze gombra, válaszd ki a felbontást és a tömörítést, majd szerezd meg a videót. A teszt során egy-két linknél meghiúsult az első letöltés, ám második próbálkozásra ez is gond nélkül lefutott.

Miután kijelölted, vagy éppenséggel beszerezted a forrásfájlt, a kezelőfelület jobb oldalán meghatározhatod, milyen eszközön és minőségben szeretnéd majd lejátszani a videót. A program ez alapján határozza meg a tömörítési paramétereket, de persze ha tudod, mi mit jelent, felülbírálhatod bármelyiket manuálisan. Az eszközök listája nem a legfrissebb, de azért a népszerű készülékeket mind megtalálod.

Ha szeretnéd ezt a szoftvert - és mellette részletes teszteket, érdekes cikkeket, alapos elemzéseket, további kiváló teljes verziós programokat, valamint egy ajándék játékot is - bezsebelni, akkor szerezd be a novemberi PC World magazint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.