Hirdetés

A PC World olvasói mostantól könnyebben készíthetnek HDR képeket



|

Az utóbbi időben előtérbe került a képek, videók nagy dinamikatartománya, amit sokan csak HDR-ként emlegetnek. Ezzel a programmal tökéletesítheted képeidet.

Hirdetés

Rengeteg fotót készítünk nap mint nap, és ezt az esetek 99,9 százalékában nem előzi meg gondos fénymérés, komponálás, sem aprólékos beállítások vagy több próbafelvétel. Egyszerűen csak előkapjuk telefonunkat vagy fényképezőgépünket, és készítünk egy fotót a készülék által automatikusan ideálisnak talált beállításokkal. Szerencsére van lehetőség utólagosan feljavítani bármelyik fényképet egy olyan szoftver segítségével, amelyet az októberi PC World magazin tulajdonosai ajándékba kapnak!

Profi utómunka egyszerűen

Nem minden készülék képes HDR-ben fotózni, vagyis nagy dinamikatartományú képeket készíteni. Ilyenkor több kép készül különböző expozíciós időkkel, majd ezeket a gép automatikusan összefűzi. Ennek köszönhetően a kontraszt tökéletes lesz, nem kell beégett résztől, sem pedig sötét foltoktól tartanod.

A HDR Projects 5 program képes tökéletesen alkalmazni a HDR-effektet, sőt ehhez többféle algoritmust is támogat. Az előre definiált beállítások, effektek száma is igen magas: 155 lehetséges módon javíthatod fel eredeti képedet, és bármelyik értéket szabadon megváltoztathatod.

Hirdetés

Az alkalmazás rengeteg automatikus optimalizációt ismer, amelyekkel látványosan feldobhatod eredeti fényképedet. Persze nem mindegyik fog szépen mutatni, de megfelelő beállításokkal kiváló eredményt érhetsz el.

Ebben az optimalizálási asszisztens is segítségedre lesz. Emellett kötegelt HDR-feldolgozást is választhatsz, továbbá utómunkálatok során használatos effekteket ereszthetsz rá képeidre. Szintén jó szolgálatot fog tenni a Galérianézet, ahol a képed minden egyes előre rögzített beállítással meg fog jelenni bélyegképként, így könnyen kiválaszthatod az ideálisat.

Ha szeretnétek további részletes teszteket, érdekes cikkeket és alapos elemzéseket olvasni, valamint remek teljes verziós programokat, biztonsági szoftvereket és értékes PC-játékot kapni ajándékba, akkor szerezzétek be a havonta megjelenő PC World magazint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.