Hirdetés

A ransomware veszélyeire figyelmeztet az Europol



|

Az Europol szerint a ransomware napjaink legnagyobb cyberfenyegetését jelenti.

Hirdetés

Az Europol (Európai Rendőrségi Hivatal) azt állítja, hogy napjainkra a legnagyobb online fenyegetést a ransomware jellegű kártevők jelentik. Ez kiválóan mutatja, hogy a gépeket megbénító szoftverek villámgyorsan váltak az elektronikus alvilág kedvenc eszközeivé. 

Hirdetés

A ransomware általában túszul ejti a megfertőzött gépeket, vagyis titkosítja a merevlemezek tartalmát, és csak váltságdíjért cserébe adja át a feloldókulcsot (nem biztos, hogy átadja). A bűnözők gyakran kérik a pénzüket Bitcoin formájában. 

Ennek a támadási formának az elmúlt évben egyre több kórház, kormányzati és hatósági szervezet, rendőrkapitányság esik áldozatul. Általában hivatkozásokkal vagy mellékletekkel csapják be az embereket. 

Az Europol legutóbbi jelentésében kitért rá, hogy a ransomware-fenyegetés akkorára nőtt, hogy a hagyományos malware-fenyegetés lassan jelentéktelennek tűnik mellette. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.