Hirdetés

A Steamen már népszerű a Windows 8



|

Magyarországon továbbra is alacsony az OS részesedése.

Hirdetés

Az elmúlt napok Windows 8.1 Update 1-es információszivárgásai után meglehetősen egyértelmű, hogy a Microsoft eredeti tervétől eltérően nem kívánja már ráerőltetni a felhasználókra a Windows 8.x modern grafikus felületét: noha a „metro” és alkalmazásai bennmaradnak a rendszerben, ám a 8.1 nagy tavaszi frissítése elsősorban a nem érintős eszközöket használók életét hivatottak megkönnyíteni.

Hirdetés


Sajnos a Microsoft nagy titkolózásának köszönhetően a Windows 8.x teljesítménye nem hasonlítható össze a Windows 7-esével, ám íme néhány friss statisztika: a Gemius Ranking szerint hazánkban a Windows 8.x részesedése a múlt héten 5,14 százalék volt, amellyel nem csak az első két helyet elfoglaló Windows 7-hez (48,79%) és Windows XP-hez (29,64%) képest volt csúnyán lemaradva, de még az Android is megverte a 8,17 százalékos részével.


A NetApplications beszámolója alapján januárban a Windows 8.x globális piaci része 10,58 százalékra jött ki, míg ugyanezen időszakban a Steamet használók körében 21,31 százalékos volt az OS részesedése. Utóbbi érthető, hiszen gamer körökben a szokásosnál jelentősen gyorsabban cserélődnek a hardverek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.