Hirdetés

A törlés valójában nem távolítja el az iOS 10 gyári appjait



|

Lehet törölni az Apple appjainak a többségét, de valójában minden a készüléken marad.

Hirdetés

Az Apple közelgő iOS 10-es operációs rendszerének az egyik legnagyobb újítása az lesz, hogy a felhasználók törölhetik a gyárilag telepített alkalmazások nagyját az iPhone vagy iPad készülékükről. 

Hirdetés

Mint kiderült, a 26 törölhető appot hiába távolítja el valaki, az mind a készüléken marad. 

Ezt maga Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős alelnöke erősítette meg. Elmagyarázta, hogy a törlés eltávolítja a főképernyőről az appot és minden olyan adatot, ami a felhasználóhoz kötődik. 

Mivel azonban az előre telepített alkalmazások és szolgáltatások a rendszer részét képezik, ezért valójában minden egyéb marad a helyén. Biztonsági okokból ezek az appok eleve a rendszer részei, és ez magyarázza azt, hogy a frissítésükhöz az egész rendszert kell frissíteni. 

Természetesen a felhasználók a gyakorlatban nem érzik majd ezt a technikai részletet, egy app törlése látszólag tényleg eltünteti az adott alkalmazást. Aki később újra használni szeretne valamit, az az App Store-ból tudja ismét telepíteni - az Apple mindent kiadott önálló appként. 

Az iOS 10 egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el, de hamarosan jön a nyilvános bétája is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.