Hirdetés

A vállalatok Firefoxra váltanának



|

Hirdetés

Az új Explorerhez Longhorn, Windows XP vagy Windows 2003 szükséges, azonban még sok felhasználó régebbi rendszert használ, viszont szükségük lehet újabb, modernebb böngészőre.

A Windows 2000 a vállalatok körében a mai napig elterjedt, a Mozilla várakozásai szerint ezek a felhastnálók tömegesen fognak áttérni Firefoxra. Az AssetMetrix felmérése szerint a vállalatoknál használt PC-k közel felén a mai napig Windows 2000 fut. "Kaptunk kéréseket, hogy támogassuk a Windows 2000-et is, de jelenleg nincs ezirányú bejelentésünk" -- írta internetes naplójában az Internet Explorer 7 programmenedzsere, Dave Massy.

"Nagyon várjuk az Internet Explorer 7 bemutatását, ami arra fogja emlékeztetni az embereket, hogy ha több szolgáltatást szeretnének, sokszáz dollárt kell fizetniük" a Windows XP-re váltásért - mondta Asa Dotzler, a Mozilla Foundation közösségi koordinátora. "Reményeink szerint egyre jobbak és jobbak leszünk a vállalatoknál."

Az Internet Explorer 7-ről egyelőre csupán annyit tudni, hogy az első bétaváltozata még az idén elérhető lesz, a végleges verzió pedig még a Longhorn megjelenése előtt elkészül. A Longhornt 2006 nyarára ígéri a Microsoft. Az IE7 főképp a biztonság terén nyújt majd jelentős előrelépéseket, de új funkciók is helyet kapnak benne, mint például a "füles" böngészés. Az új Internet Explorer emellett támogatni fogja az ékezetes domaineket, és az átlátszó PNG képeket is.

A böngésző védelmet nyújt majd az adathalászati (phishing) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak. A pletykák szerint emellett az IE7 valamilyen módon integrálva lesz a kémprogramok elhárítására szolgáló Microsoft AntiSpyware alkalmazással is.

Dotzler szerint a Windows 2000-et használó vállalatok úgy érzik majd, a Microsoft cserben hagyta őket, így a nyílt forrású Firefox nagy sikerre számíthat. A hamarosan megjelenő Firefox 1.1 ráadásul számos olyan szolgáltatást tartalmaz majd, amely vonzó lehet a vállalati felhasználók számára, például automatikus frissítést vagy a beállítások "lezárását".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.