Hirdetés

A világ internetforgalmának fele nem embertől származik



|

A botok ma már bármilyen ismétlődő feladatot ellátnak online - és igen aktívak.

Hirdetés

Az interneten barangolva általában azt gondoljuk, hogy egy-egy bejegyzés, komment vagy tartalom mögött egy másik ember áll. Azonban az internetes adatforgalom többségéért nem emberek felelnek. 

Hirdetés

Egy jelentés szerint a világ internetes adatforgalmának több mint a felét botok adják. Ezek olyan szoftverek, amelyeknek a feladata szinte bármi lehet: valakinek vagy valaminek a népszerűsítése a Twitteren, a keresési eredmények javítása, stb... A botok bármilyen ismétlődő online feladat elvégzésére alkalmasak, de persze vannak rosszindulatúak is. 

Szerencsére a rossz szándékú botok forgalma nem változott jelentős mértékben tavaly - a jó botok adatforgalma azonban emelkedett. Elméletben ezek követik vagy dobják fel a böngészési élményt az emberek számára. 

A rosszindulatú botok feladata ellenben a tartalmak ellopása, a szerverek túlterhelése, illetve a nem megfelelő biztonságú helyekről az elemzői adatok eltulajdonítása. Mindez éves szinten csak a reklámok miatt 7 milliárd dolláros kárt jelent a cégeknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.