Hirdetés

A Vista és a SATA optikai meghajtók



|

A Windows Vista is segítheti a SATA optikai meghajtók elterjedését

Hirdetés

 

 

sata.jpg

 

 

Hosszasan tanakodtunk, hogy mikor volt, amikor az AOpen elhozta az első SATA felületű CD-íróját a CeBIT-re. Közös, szerkesztőségi tudatalattinkban a "legalább három éve" maradt meg. Akkor nagyon örültünk, hogy végre száműzhetjük a párhuzamos ATA (IDE) utálatos, nehezen kezelhető szalagkábelét egyszer s mindenkorra. Az örömből üröm lett, a CeBIT-en bemutatták, termék gyakorlatilag sohasem lett belőle. Az idő múlásával persze jelentek meg ilyen felületű meghajtók - például a Plextornak is van ilyen - de be kell valljuk, hogy mi is csak képen láttuk őket. Nem csoda a mi árérzékeny piacunkon, hiszen 20-30 százalékkal kerülnek ezek többe, mint a PATA felületűek, így sok OEM/ODM eddig nem is adaptált ilyen felületű meghajtót.

 

A cikk folytatásához kattintson ide

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.