Hirdetés

A Vistát nem is lopják?



|

Újabb bizonyíték arra, hogy a Vista hatalomátvétele nem sikerült...

Hirdetés

A Microsoft a napokban nyújtott be egy keresetet a bíróságra, melyben 21 viszonteladót perelnek, összesen 14 államban. Az alperesek minden esetben olyan Windows XP és Microsoft Office példányokat értékesítettek, melyeknek nem volt egyedi azonosítójuk. Mindegyikükre igaz volt azonban az is, hogy egyetlen csaló cég sem árusított Windows Vistát.

courtroom.jpg

 


A lopott Windowsok nagy része otthoni felhasználók számára került értékesítésre, és csupán két esetben találtak céges verziókat árusító csalókat. A turpisságra úgy derült fény, hogy a legtöbb hamis Windows lebukott a frissítésekhez nélkülözhetetlen „Genuine Advantage" online ellenőrző rendszerhez való csatlakozás során. Néhány példányt - a céges eseteknél - pedig a Microsoft által üzemeltetett forró drótnak jelentettek lelkiismeretes alkalmazottak.


Azt természetesen eddig is lehetett tudni, hogy a Vista a legtöbb piacon képtelen volt megvalósítani a Microsoft álmát, miszerint viharos gyorsasággal váltja majd fel a régi Windows verziókat a felhasználók gépén, de egy ilyen, másfajta megvilágítás szintén árnyalhatja a nem túl rózsás helyzetről kialakult képet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.