Hirdetés

A webes forgalom 61 százalékát botoknak köszönhetjük



|

Az adatforgalom jelentős részét jó és rossz botok teszik ki.

Hirdetés

Az Incapsula legutóbbi tanulmánya során kiderült, hogy a világszintű adatforgalom több mint 61 százalékát különféle botok teszik ki. Ez az érték 21 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. Jó hír mindenesetre, hogy nem az összes bot gonosz szándékú ezek közül. 

Hirdetés

A forgalom jelentős részét keresőmotoroknak és webes eszközöknek köszönhetjük: összesen már 31 százalékot tesznek ki a teljes forgalomból, a tavalyi 20 helyett. A szakértők szerint a megnövekedett forgalom a már létező botok fokozott aktivitásának és az új online szolgáltatásoknak köszönhető. 

Sajnos a maradék 30 százalék kártékony eredetű: scraperek, hackelésre használt eszközök, spammer botok és egyéb támadók keserítik a digitális hétköznapokat. Az egyéb kategória ráadásul idén 8 százalékkal emelkedett, és vélhetően olyan be nem sorolt botokról van szó, amelyek a különböző cybertámadásokban vesznek részt. Sok olyan is van, amelyik valamilyen legális szolgáltatás agentjének igyekszik álcázni magát, csak, hogy áthatoljon a biztonsági kapukon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.