Hirdetés

A Windows 8 felforgathatja a tabletpiacot?



|

A Microsoft és az Intel is nagy reményeket fűz az új operációs rendszerhez.

Hirdetés

A Microsoft és az Intel egyaránt a kispadról követi figyelemmel a tabletpiac történéseit, azonban reményeik szerint a közeljövőben ez jelentősen megváltozik. Ebben a kulcsszerep a Windows 8-é lehet.

 

A tajvani gyártóktól kiszivárgott információk szerint a Microsoft és az Intel is nagyon erőteljes hadjáratot folytat a Windows 8-as tabletek mellett. A két vállalat célja, hogy az iPad piaci részesedését világszinten 70 százalékról 50 százalék alá csökkentse, 2013. közepéig.

 

A Microsoft és az Intel azonban nem szolgáltatások és árak terén akar versenyezni az Apple-lel. Ehelyett a tabletpiac méretét növelnék meg, ilyen téren megelőzve az iPadet. Jelenleg összesen 32 féle Windows 8-cal szerelt tablet várakozik a megjelenésre, az összes nagyobb gyártótól, így a HP-tól, a Delltől, a Lenovótól, az Acertől, a Toshibától és a Samsungtól is. A 300 és 1000 dollár közötti modellek alsó fele az Android-alapú eszközökkel, míg a második fele az Apple-lel igyekszik versenybe szállni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.