Hirdetés

A Windows 8 végre túllépett a Vistán



|

Itthon zuhan az XP részesedése, a Windows 7 jobban terjed az utódjánál.

Hirdetés

A számítógépes operációs rendszerek piaca nem a gyors és radikális változásairól híres, ám a júniusi összegzett statisztikák hazai és nemzetközi pályán is mutatnak némi változást. Elsőként érdemes kiemelni, hogy a Gemius Ranking szerint az elmúlt hónapban hazánkban 1,19 százalékkal csökkent a Windows XP részesedése, amely meglehetősen tisztességes esésnek nevezhető, bár a rendszer 36,58 százalékos résszel még mindig toronymagasan a második legtöbbet használt OS.


Itthon 0,33 százalékos növekedés után 47,31 százalékkal a Windows 7 a piacvezető, érdekes módon a harmadik helyen lévő Windows 8 (2,89%) csupán 0,26 százalékot javított a múlt hónapban – az elődje minimálisan továbbra is jobb tempóban terjed. A Mac OS X és Linux részesedése júniusban 1,31 és 1,08 százalékra jött ki.


A NetMarketShare nemzetközi adatai alapján júniusban a nemzetközi piacon is sikerült legyűrnie a Windows 8-nak a Vistát, ilyen sorrendben 5,1 és 4,62 százalékra jöttek ki a rendszerek részesedései. Az első és második helyen sejthetően a Windows 7 / XP páros áll, méghozzá a hazai állapotokhoz hasonlóan 44,37 és 37,17 százalékokkal. A Linux tortából kihasított szeletét júniusban 1,28 százalékra hozta ki a vállalat, míg az almások rendszere 7,2 százalékos részesedéssel rendelkezett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.