Hirdetés

A Windows 8.1 lett az úr



|

A Windows 8 alapverziója már kevesebb felhasználóval rendelkezik, mint a 8.1.

Hirdetés

A Net Applications statisztikái szerint a Windows 8.1 mostanra népszerűbb lett, mint az elődje. Májusban a legfrissebb Microsoft-rendszer piaci részesedése 6,35 százalékra emelkedett az április 5,88-ról, így a 8.1 már maga mögé utasította a Windows 8 alapverzióját. Ez utóbbinak a felhasználói tábora 6,36-ról 6,3 százalékosra csökkent. 

Hirdetés

A Windows 8.1 lassú, de biztos menetelése kicsit sem meglepő, elvégre nem csak egy ingyenes frissítésről van szó, de sok olyan dolgot is pótol, amelyeket eleve elvártak volna a legtöbben már a Windows 8-ban is. A jövőben állítólag a komplett Start menü is visszatérhet, de az is lehet, hogy erre a következő Windowsig kell várnunk. 

Az asztali operációs rendszerek versenyében az első maradt 50,06 százalékkal a Windows 7, míg a Windows XP halvány csökkenés után még mindig a második legtöbbet használt, 25,3 százalékban. A számok lassú, de biztos átállást mutatnak a Windows 7 és a Windows 8.1-es rendszerekre a nyugdíjazott XP-ről. Ennek ellenére az is egyértelműnek tűnik, hogy igen hosszú időbe telik majd, mire az XP lecsúszik a második helyről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.