Hirdetés

A Windows a bűnös! - állítja a Skype



|

A Skype leállásának háttere.

Hirdetés

Augusztus 16-án a Skype két napra elérhetetlenné vált felhasználói számára. A cég képviselői megnyugtattak mindenkit: a hálózat nem esett áldozatul DoS támadásnak, nem rosszindulatú szoftver okozta a kiesést - hacsak nem számoljuk ide a Windowst.

 

A cég hivatalos blogja szerint a Windows Update szétküldése után történő tömeges újraindítás, és bejelentkezés - az erőforrások hiányával kombinálva - végzetes hatással volt a hálózatra. A hivatalos magyarázat szerint a tömeges bejelentkezés egy eddig nem ismert erőforrás-allokációs hiba miatt tudott ilyen végzetes hatással lenni az elvileg öngyógyító jellegű, robusztus hálózatra, de a hibát elhárították, a felhasználók megnyugodhatnak.

 

„Szeretnénk kiemelni, hogy nagyon kevés technológia, vagy kommunikációs hálózat garantál megszakítás nélküli működést." - áll még a blogon.

 

Ez persze igaz, de egy előre tudható, évek óta rendszeresen lezajló frissítésről van szó. A netes közösség véleménye általánosságban az, hogy a Skype jobban teszi, ha gyorsan kitalál valamit, hogy visszaszerezze felhasználóinak bizalmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.