Hirdetés

Absolute Uninstaller 1.7 – takarítógép extrákkal



|

Ez a hatékony program segít eltávolítani az uninstallált programok után hátramaradt szemetet.

Hirdetés

A leszedett programok után rengeteg felesleges Registry-bejegyzés maradhat. Ezektől a regisztrációs adatbázis akár a többszörösére is duzzadhat, és ez nemcsak tárhelycsökkenéssel jár, hanem jelentős mértékben lassíthatja az operációs rendszert. Ezeket a felesleges bejegyzéseket természetesen egy-egy jól megírt takarítószoftverrel utólag eltávolíthatjuk, de sajnos ez utóbbiak sem tökéletesek, ezért jobban tesszük, ha az utólagos tűzoltás helyett módszeresen azonnal eltávolítjuk őket a gépről. Ebben lesz segítségünkre az Absolute Uninstaller.

 

au1.jpg

 

Négy részből áll a szoftver: az eltávolító alkalmazás mellett regisztrációsadatbázis-karbantartó, lemezkarbantartó és az automatikus indulásokat felügyelő komponens is van.

 

A főprofil, az eltávolító sok hasonlóságot mutat a Windows beépített rendszerével, ám annál jóval részletesebb képet ad a telepített alkalmazásokról: így például a frissítéseket is könnyebben áttekinthetjük, és igény szerint eltávolíthatjuk a rendszerből. Előfordul, hogy egy-egy szoftver a letörlés után is bennragad a telepített alkalmazások listáján. Ezek „kilövése” egy kattintással megoldható anélkül, hogy a Registryben kellene kutakodnunk.

 

au2.jpg

 

A Tools (eszközök) menüpont alatt találjuk a további szolgáltatásokat, amelyek előhívás után egy-egy új ablakban nyílnak meg. Ezek közül a leghasznosabb a regisztrációs adatbázist karbantartó funkció, amely az általa végzett bonyolult művelettel ellentétben egészen könnyen használható. Ha rákattintunk a Scan Registry for problems gombra, átvizsgálja a rendszert, amelynek végeztével felajánlja, hogy kijavítja a problémás bejegyzéseket. Ha ezt nem szeretnénk, akkor a Mégse opciót választva átböngészhetjük az általa hibásnak vélt kulcsokat. Ekkor külön-külön megváltoztathatjuk a szoftver javasolta akciókat. Egyes hibásnak vélt - ám számunkra szükséges – kulcsoknál beállíthatjuk, hogy a jövőbeli keresések alkalmával ezeket hagyja figyelmen kívül. Bár az utóbbi időben sokat javultak az ilyen jellegű programok, sajnos egyikről sem mondható el, hogy tökéletes – esetenként hibázhatnak. De egy ilyen hiba bekövetkeztekor sem kell megijednünk, ugyanis az Absolute Uninstaller visszaállítási pontokat hoz létre, amelyek használatával bármikor visszatérhetünk egy-egy korábbi állapotra.

 

A programban helyet kapott lemezkarbantartó pikantériája, hogy nem más, mint egy egyszerű parancsikon, amely a Windows beépített alkalmazását hívja elő, és semmilyen extra szolgáltatást nem kínál, ami ne lenne egyébként is benne az operációs rendszerben.

 

au3.jpg

 

Hasznos szolgáltatása még az Absolute Uninstallernek a Startup manager: ez a Windows indulásakor automatikusan betöltődő szoftverek listáját mutatja. A listát kedvünk szerint bővíthetjük, vagy elvehetünk a már ott levő programok közül. Megkönnyítendő ez utóbbi döntést, a program tartalmaz egy adatbázist a legismertebb automatikusan induló alkalmazásokról. Ebben a programok neve mellett egy piros/zöld csík látható – minél több rajta a zöld, annál szükségesebb az adott alkalmazás. A piros csíkkal jelzett szoftverek sem egyértelműen haszontalanok, ám az így jelölt programokat kockázat nélkül kikapcsolhatjuk, azaz hiányuk a rendszer stabilitását közvetlenül nem befolyásolja.

 

 

 

Adatok

  • Szoftvereltávolító alkalmazás
  • Regisztrációsadatbázis-karbantartó
  • Lemeztakarító funkció
  • Az automatikusan induló alkalmazások kezelése
  • Shareware, 29,95 USD-ért regisztrálható

 

Értékelés

Előny: hatékony működés, számos szolgáltatás

Hátrány: a lemezkarbantartó nagyon egyszerű

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.