Hirdetés

Acronis True Image 11 Home



|

E programmal teljes merevlemezeket vagy azok bizonyos részeit menthetjük le, és állíthatjuk vissza.

Hirdetés

Elődeihez hasonlóan a True Image 11 legfontosabb funkciója a merevlemezeinken található adatok lementése és visszatöltése. A teljes merevlemez- és partíciómentés mellett szelektív adatmentésre is használható. Ha akarjuk, akkor kiválaszthatunk bizonyos mappákat vagy állományokat, de a program emellett a rendszer állapotát (csak az operációs rendszer állományait), a programok beállításait (a True Image rengeteg alkalmazást ismer), valamint az Outlookban tárolt levelezésünket és egyéb személyes adatainkat is képes biztonságba helyezni.

 

acronis11_0.jpg

 

Bármilyen típusú mentést végzünk is, a program egyetlen (vagy esetleg megadott méretűre darabolt) úgynevezett képállományt generál; ez tartalmazza a lementett állományokat és partíciókat, a bootszektorral, valamint a partíciós táblákkal egyetemben. Érdemes megjegyezni, hogy az ajándékba adott nyolcas verzióval ellentétben ez a változat már inkrementális különbözeti mentést is tud végezni.

 

A program nagy előnye, hogy a lementett képállományt igen egyszerűen a rendszerbe illeszthetjük, akár csak olvasható, akár pedig írható/olvasható módban. Ekkor ez a képállomány meghajtójelet kap, és virtuális meghajtóként pontosan úgy használható, mint ha a gépre kötött külön merevlemez lenne.

 

acronis11_1.jpg

A Try&Decide segítségével a változások először csak egy virtuális meghajtón hajtódnak végre


A 11-es verzióban a mentésnél jóval több beállítási lehetőségünk van, mint a korábbi változatok esetében – a 10-es kiadást szeptemberi számunkban mutattuk be részletesen. Többek között megadhatunk olyan mappákat és állományokat, amelyeket nem szeretnénk bevenni a mentésbe. A visszatöltésnél is akad jó pár újdonság, egyebek mellett például a program üzenetszintű Outlook-visszaállításra is alkalmas: ez azt jelenti, hogy ki tud emelni a mentésből egyetlen bizonyos levelet is. Lementett archívumokban keres, és képes megtartani az aktuális állományokat, ha éppen felülírnánk őket egy mentésből. Időzített mentést készíthetünk vele, sőt megadott időközönként akár ellenőriztetni is tudjuk mentéseink állapotát, hogy nem sérültek-e meg.

 

 

Szintén érdekes újítás az úgynevezett Try&Decide, amely a korábbi verziókból megismert Acronis Secure Zone (a program által lefoglalt, más alkalmazások számára láthatatlan lemezpartíció) egy új felhasználási területe. Amikor ez az opció be van kapcsolva, minden, a rendszerben történt változás csak az ezen a lemezterületen elhelyezett biztonsági másolaton hajtódik végre. Ezeket a változásokat bármikor véglegesíthetjük – ilyenkor azok a rendes munkapartíciónkra is átkerülnek, illetve eldobhatjuk őket, mintha mi sem történt volna.

 

acronis11-2.jpg

Újdonság a mentéseinket egy központi helyen összegyűjtő ablak is

 

A mentési-visszatöltési alapfunkciók mellett a 11-es True Image verzió más Acronis alkalmazásokat is magában foglal, ilyen például az Acronis Drive Cleanser – e programról a múlt hónapban írtunk –, amely merevlemezek teljes, biztonságos törlését végzi el, akár többfajta algoritmus felhasználásával. A File Shredder ugyanezt teszi, csak nem lemez-, hanem állományszinten, a System Clean-Up pedig a gépünkön található összes olyan fájlt megsemmisíti, amely valamilyen személyes adatot tartalmazhat.

 

Adatok

  • Állományok, mappák, partíciók és teljes merevlemezek lementése
  • Meghatározott állománytípusok archiválása
  • Outlook-adatok lementése
  • Megadott alkalmazások beállításainak lementése
  • Rendszerindító lemez készítése
  • Időzített mentések készítése
  • Merevlemez-klónozás
  • Lehetőség a program indítására merevlemezről, a Windows betöltődése előtt
  • Acronis Secure Zone technológia: védett partíció létrehozása
  • Állományok és teljes merevlemezek biztonságos törlése
  • Vista alatti működés
  • Ár: 13 440 Ft

 

Értékelés

Előny: gyors működés, rengeteg új funkció

Hátrány: az igazán fontos funkciók alig változtak

Teljesítmény: 90

Szolgáltatás: 95

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.