Hirdetés

Adobe Flash: Androidon is sérülékeny



|

Úgy tűnik, hogy egyetlen platformon sem biztonságos a népszerű beépülő.

Hirdetés

Az Adobe Flash sérülékenységei, és a vele összefüggésbe hozható kockázatok rendkívül gyakori témák a PC World Online-on, bár elsősorban a Windows-os/linuxos/Mac OS-es verziók vannak kereszttűzben. Eddig nem igazán hallottunk olyanról, hogy valamely telefonos változat okozott volna galibát, de ez nem jelenti azt, hogy biztonságosak lennének.

 

HTC Evo 4G
HTC Evo 4G

 

HTC Evo 4G: a sajtófotón épp akció közben a Flash Lite


Erre remekül rávilágít az androidos HTC Evo 4G legújabb rootolási módszere, amelyben nem kis szerepe van a mobilon futó Flash Lite plugin sérülékenységének. Az egész problémára úgy derült fény, hogy a tajvani gyártó nemrégiben kiadott egy javítást a telefonhoz, amelyben befoltozták a művelethez addig használt hibát, így a hackerek kénytelenek voltak egy újabb után nézni.


Kiemelendő, hogy az Evo 4G-n jelen pillanatban még Android 2.1 fut, tehát nem is a két hete megjelent, teljes funkcionalitású Flash-beépülőről van szó - nem tudni, hogy az tartalmazza-e a most kihasznált jogosultság-kiterjesztési hibát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.