Hirdetés

Adobe InDesign tanfolyam



|

Hirdetés

Ez a tanfolyam az akkreditált Digitális kép- és szövegfeldolgozás képzési program modulja. Ezen a tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a számítógépes kiadványszerkesztés és tördelés alapjait, és részletesen megismerkedhetnek az Adobe InDesign eszközeivel. A tanfolyam alatt különös hangsúlyt fektetünk rá, hogy a hallgatók minél több feladaton keresztül, gyakorolva tanulják meg a tördeléshez, oldalkialakításhoz és tipográfiai tervezéshez szükséges lépéseket. A tanfolyam az InDesign lehetőségei mellett megismerteti a hallgatókat olyan egyéb, szoftverfüggetlen területekkel is, mint a tipográfia alapjai, a színmodellek, a nyomtatás vagy a nyomdai alapfogalmak. Az oktatás a mellékelt tematika alapján történik, minden egyes területen különféle feladatokkal és vezetett gyakorlatokkal segítve a mélyebb megértést. Tematika:

Tipográfiai alapok: a betű, különleges karakterek, a szöveg, olvashatóság, oldaltervezés Oldalak kialakítása: oldalak megadása, margók és hasábok, mesteroldalak, fejezetek, szekciók, tartományok Szöveg: karakterformázás, bekezdésformázás, különleges feliratok, szöveg átalakítása körvonallá Sablonok: mesteroldalak és használatuk, karakter stílusok, bekezdés stílusok Képek és ábrák: képfájlok behozatala, képek elhelyezése, méretezése és torzítása, képek szerkesztési lehetőségei Rajzolás: Bézier görbék alapjai, egyenesek és görbék, egyszerű rajzok szerkesztése, alapformák átalakítása Színek és minták: színtani alapok, színek és színátmenetek, előkészítés színbontáshoz Összetett görbék: az összetett (compound) görbék használata, pixeles képek maszkolása, vágógörbe Fájlformátumok: különböző fájlok mentése, exportja és használata, kompatibilitási kérdések Nyomtatás és export: a nyomtatás lehetőségei és egyedi beállításai, nyomdai előkészítés, színbontás, PDF készítés

Jelentkezem az oktatásra

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.