Hirdetés

Advanced SystemCare 9 Pro – fél év ajándékba



|

Magazinunk vásárlói ingyen használhatják az IObit rendszeroptimalizálóját.

Hirdetés

Mint egy autót, úgy a Windows rendszerünket is karban kell tartanunk, ha szeretnénk megőrizni lendületét, épségét és nem akarunk reggelente hosszasan bajlódni az indításával. A karbantartást elvégezhetjük manuálisan, vagy segédprogramot vethetünk be, egy úgynevezett rendszeroptimalizálót, amely szinte egy kattintásra redukálja a munkálatokat. Egyik legnépszerűbb ilyen célprogram az IObit Advanced Systemcare megoldása, amelynek kezeléséhez nem feltétlenül kell mély informatikai ismeretekkel rendelkeznünk, a főképernyőn megtalálható ellenőrzés gombra kattintva gondoskodhatunk rendszerünk alapvető karbantartásáról. Sőt, még fizetnünk sem kell feltétlenül érte, hiszen a májusi PC World vásárlói fél évig ingyen használhatják a program Pro verzióját.

Az egy klikken túl



A kezdőképernyőn egy tucatnyi rendszerápolási lehetőség szerint választhatunk. Az első sorban megtaláljuk az ismert kémprogramok automatikus eltávolítását, a rendszerleíró adatbázisból eltávolíthatjuk a felesleges bejegyzéseket, valamint aktiválhatjuk a böngésző előzményeket és websütiket takarító adatvédelmi tisztítást, és a felesleges fájlokat is kidobhatjuk.



A második sor tartalmazza az internet gyorsítást, a visszamaradó parancsikonok törlését, a registry töredezettségmentesítését és a rendszeroptimalizálást. Utóbbi gyakorlatilag finomhangolja a Windows működését, megkeresve csúcsteljesítményhez vagy éppen hivatali munkához a legjobb beállításokat. Sajnos a program nem köti az orrunkra, hogy ez esetben pontosan mit csinál, így élünk a gyanúval, hogy inkább egy hangzatos, mint hasznos funkcióról van szó. A registry takarítás ellenben hasznos lehet, ám komoly károkat is okozhat, így csak hozzáértő géphasználóknak ajánljuk az engedélyezését.

Hirdetés



A legutolsó sorba pedig a Pro verzióban aktiválható automatikus számítógép védelem, a lemezkarbantartás, a sebezhetőség javítás és a lemezoptimalizálás, elmaradhatatlan töredezettségmentesítés került. Az egyes funkciók mellé húzva az egeret, a felvillanó fogaskerék ikonokkal részletesen konfigurálhatjuk a program működését, például a lemez optimalizálásnál megadhatjuk, hogy milyen mértékű fragmentáltság mellett induljon el automatikusan a javítás.



A tisztítás fülön túllépve mindenképpen látogassuk meg a gyorsítás fület is, ahol letilthatunk egyes Windows szolgáltatásokat és applikációkat a rendszer felgyorsítása, vagy a sebesebb rendszerindítás érdekében, kérhetünk mély optimalizálást és a böngészők felesleges eszköztárait is eltávolíthatjuk. A védelem fül alatt a valós idejű biztonsági modulokat találjuk, mint amilyen a kezdőlap, a nyomkövető, a DNS és a valós idejű védelem, amelyek ugyan csábítóan hangozhatnak ám érdemes inkább e célra egy profi vírusirtót használni.

A további két fület viszont jobb ha elkerüljük, hacsak nem akarunk újabb programokat telepíteni. Sajnos a szoftver rendkívül rámenősen tukmálja a fejlesztőjének további alkalmazásait - amely miatt néhány vírusvédelem Adload-nak bélyegzi az egyébként hasznos segédprogramot -, ha azokkal nem foglalkozunk, akkor egy rendkívül kezes karbantartóra tehetünk szert.

Így aktiválhatod



Olvasóink a program minden funkcióval rendelkező Pro kiadását használhatják fél éven keresztül. A program használatba vételéhez elsőként aktiváld a PC World magazinban található kulccsal a PC World Plus hozzáférésedet, hogy hozzáférj a program telepítőjéhez és a szükséges licenckulcshoz.  Ezt követően a szoftver első indításakor a főoldalon keresd meg a [Licenc kezelés] lehetőséget, majd arra kattintva add meg aaz egyedi kulcsot a fél éves Pro hozzáféréshez. Ha már rendelkezel Pro előfizetéssel, akkor is érdemes a [Licenc kezelése] linkre kattintanod, hiszen a megjelenő panelen a [Frissítés] gombra kattintva újabb fél évre meghosszabbíthatod a fizetős szoftver licencét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.