Hirdetés

Agresszíven reklámozza az Edge-et a Microsoft



|

A riválisok rosszabb energiahatékonyságáról küld értesítéseket a Windows 10.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Microsoft két alkalommal is előhozakodott a Windows 10-ben bemutatkozott Edge böngésző energiahatékonyságával. A vállalat szerint az alkalmazás nem csak szokványos netezés, de videók megtekintése során is sokkal nagyobb energiahatékonysággal dolgozik a riválisoknál, azaz a használatával hosszabb lesz laptopok és tabletek akkus üzemideje.


Hirdetés


A Ghacks beszámolója alapján a blogbejegyzések írása után a Microsoft most új szintre emelte az Edge hatékonyságának reklámozását. A Windows 10 stabil változatába bekerült egy funkció, amely értesítéseket küldhet az alternatív böngészőket használóknak, miszerint az Edge használatával hosszabb lesz az akkus üzemidejük. A Chrome esetében akár 36 százalékkal hosszabb böngészési időt ígér a vállalat.



Minden bizonnyal vita tárgyát fogja képezni, hogy az Edge böngésző ilyen jellegű reklámozása mennyire fair a riválisokkal szemben, hiszen a készítőik nem kaptak lehetőséget a termékeik megvédésére, bár persze ők is küldözgethetnek üzeneteket a Windows 10 értesítési központjába. Ettől függetlenül reméljük, hogy a felek nem az értesítési felületen kívánják majd lebonyolítani a következő böngészőháborút.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.