Hirdetés

Ágyő Windows Live! Ég veled, Zune?



|

Sajtóértesülések szerint a Windows 8 érkezésével a Microsoft a felejtés ösvényére küldi a Windows Live és a Zune márkaneveket.

Hirdetés

Egy modern operációs rendszer nem létezhet felhőinformatikai támogatás nélkül, így a versenytársak után a Windows 8 is megkapja majd a maga alkalmazásboltját, ráadásul a heteshez képest jobban ki fogja használni a technológia előnyeit. A Windows 7-ből pedig már anno száműztek több hagyományos szolgáltatást, hogy azokat opcionálisan letölthetővé tegyék a Windows Live csomagon keresztül, most azonban a felhőalkalmazások várhatóan még sokkal hangsúlyosabbak lesznek a rendszerben, ez mégsem jelenti azonban feltétlenül a Live Essentials csomag hangsúlyosabbá válását.

A fenti logika alapján ugyanis a Windows Live márkanév okafogyottá válhat, mivel nem jó kommunikálni azt, hogy vannak online és offline megoldások. Ráadásul azon Windows Phone platformban sem lehet utóbbinak a nyomát látni, amely több ponton is hatással volt a rendszer tervezésére. Van a mobil platformban Skydrive és Live ID, ám a többi komponens más - Calendar (Naptár), Mail és People (Személyek) - elnevezéssel létezik.

 



Ha mindezt végiggondoljuk, akkor vélhetően igazak lehetnek azon sajtóértesülések, amelyek a Windows Live brand megszűnéséről, valamint a Live ID átnevezéséről szólnak. Utóbbi helyére a "Microsoft Account" kerülhet, míg a Verge által publikált képernyőfotón a Live Essentials mostani alkalmazásai már a "Windows Communications" csoportba rendezve találhatóak meg, az új, egyszerűsített nevükkel.

- Mail (Windows Live Mail)
- Calendar (Windows Live Calendar)
- People (Windows Live Contacts)
- Photos (Windows Live Photo Gallery)
- Music (Zune Music Player)
- Video (Zune Video Player)

Az átnevezés során nemcsak a Windows Live márkanévnek mondhatunk búcsút, hanem vélhetően a Zune-nak is, amely a hasonló elnevezésű médialejátszó eltűnése után már a csak a szoftver nevében volt jelen. Sőt a pletykák szerint a Zune-t jelentősen át akarja alakítani a Microsoft, egy Spotify-szerű szolgáltatást kreálva belőle, amely Xbox Live zene szolgáltatásként lesz majd elérhető. Ha így lesz, akkor idővel a Windows Live mellett a Zune névnek is búcsút inthetünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.